Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen pojke hittad vid liv

En 13-årig pojke i USA som varit försvunnen i fyra år, har hittats vid liv. Pojken hade hållits gömd bakom en fuskvägg i ett hus i delstaten Georgia. Fem personer boende i huset, inklusive pojkens far, har gripits.

På lördagen, dagen efter det att han hittats, återförenades pojken med sin mor.

Det var väldigt känslosamt. Hon höll hårt om honom och det dröjde innan hon släppte taget, berättar polisbefälet Kevin Hughes för nättidningen Buzzfeed News.

Polisen i Jonesboro, knappt tre mil söder om Atlanta, kom till huset i fredags för att kolla ett tips kopplat till de sociala myndigheterna. Men de boende i huset som polisen träffade, en man och en kvinna samt tre minderåriga personer, sade sig inte ha någon kännedom om fallet. Polisen undersökte ändå huset men hittade inget misstänkt.

Försvann 2010

Några timmar senare fick man ytterligare ett tipssamtal och återvände till huset.

Medan vi var i området efter det andra samtalet, lyckades offret få telefonkontakt med sin mor så att hon kunde ge polismännen på plats ytterligare information, säger Kevin Hughes till tidningen Atlanta Journal-Constitution.
Offret hittades bakom en fuskvägg.

Pojken försvann år 2010 i samband med att han skulle besöka sin far i Florida.

Okunnig om systemet

Samtliga fem personer, inklusive pojkens far och de tre minderåriga, greps efter det att pojken hittats.

Grannar till familjen där pojken hölls gömd berättar för en av de lokala tv-kanalerna att 13-åringen ibland sågs på en gårdsplan invid huset.

Modern ska tidigare ha anmält sonen saknad till de sociala myndigheterna men inte till polisen. Att hon inte polisanmälde försvinnandet kan enligt Atlanta Journal-Constitution, bero på att hon är invandrare och okunnig om systemet.