Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen skoterförare hittad död

Mannen som anmälts försvunnen påträffades avliden i området kring Hallen efter ett stort sökpådrag med polishelikopter och fjällräddare. Anhöriga är underrättade.

Sista kontakten med anhöriga hade mannen vid nio på fredagskvällen och han anmäldes försvunnen dagen efter vid 15-tiden.

Polisen drog igång en sökinsats vid halv fem på lördagseftermiddagen. Fjällräddare och polis sökte efter mannen fram till två på natten till söndagen. Sökandet drog sedan igång igen klockan åtta på söndagsmorgonen.

Fjällräddare, poliser och polishelikopter deltog i sökandet. Även räddningstjänsten bistod i sökinsatsen enligt Callis Blom, räddningschef i Åre.

Vid 14-tiden på eftermiddagen meddelande polisen att mannen hade hittats avliden i sökområdet. Han hade hittats under förmiddagen av polisen.

– Det finns ingen misstanke om brott, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Peder Jonsson uppmanar allmänheten att undvika isarna i området kring Rössfältholmarna och Arvesund. Den tjocka snön har isolerat isen och det gör den är tunn och slaskig.