Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtäckta beskyllningar leder ingen vart

I en replik skriver Roland Marklund att jag och Therese Zetterman (S) ger oppositionen i uppdrag att avvisa Sverigedemokraterna. Det är en underlig formulering, eftersom SD tillhör oppositionen i Bergs kommun. Sedan C tackade nej till en invit att ta del i ett majoritetsstyre så kan C, M och SD teoretiskt sett bilda egen majoritet. Men eftersom varken C eller M är intresserade av det så är det S och MP som är kommunens största samarbetande enhet.

Vi vill ha ett ansvarsfullt politiskt beslutsfattande i kommunen. Budgeten för 2015 har redan tagits i enighet. Vi välkomnar C och M till samma positiva deltagande i budgetarbetet för 2016 som snart inleds.

Skribenten har varit kommunpolitiker i 15 år, men tycks ändå mena att SD inte är något uppseendeväckande parti eftersom inslag av rasism finns i alla partier. En granskning av SD:s politiska agenda rekommenderas. Partiet påstår att vi kan lösa i princip alla välfärdsfrågor genom att motverka mångkulturalism och hindra människor från andra länder att komma till Sverige. Inget annat etablerat parti kommer i närheten av den analysen.

Efter några inledande ord om SD, och det komplett bisarra påståendet att erkännandet av staten Palestina är uttryck för antisemitism, kommer Roland Marklund in på vad som är huvudtema i hans replik, nämligen kritik mot Therese Zetterman.

Skribenten efterlyser sanningen om "Lilith-projektet" och Margaretha Lindbäck-projektet. Jag har inte kunskaper nog att försvara något av dem, men jag konstaterar att det förstnämnda, ett projekt för att stärka unga kvinnors självkänsla, avlutades 1993 när Therese Zetterman var 19 år gammal.

ÖP har rapporterat att Lindbäck är polisanmäld med anledning av de olika stödprojekt som hon har drivit sedan mitten av 1990-talet. Det har också framkommit att Tillväxtverket genomför en revision av hennes verksamhet. Vi kan ta del av granskningarna så snart de är offentliggjorda, även Roland Marklund får ge sig till tåls till dess. Men såvitt jag vet är Therese Zetterman varken misstänkt eller anmäld för något brottsligt.

Antingen vet Roland Marklund något som jag inte vet, eller också är hans inlägg ett exempel på det smutsiga kampanjande som vi har sett alldeles för mycket av på senare tid. Debattera gärna politikens innehåll. Välkommen med idéer. Kritik kan också vara konstruktiv, men då får man tala ur skägget – förtäckta beskyllningar leder ingen vart.

Olle Schubert (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel