Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt måltorka ÖFK:s höstproblem

Modou Barrow kastar fortfarande sin skugga över ÖFK. Med Barrow kom målen. Utan Barrow inleddes måltorkan. Bara tre fullträffar på höstens senaste sex matcher är kalla fakta: Så även 0-0 mot Öster.

Lördagsmatchen på Jämtkraft Arena var ändå ingen typisk 0-0-match. Tvärt om skapades chanser, men ingen kunde förvalta möjligheterna.

Forne skyttekungen Emir Smajic kom in efter paus och hade tveklöst bästa läget men sköt över från två meters håll.

– Jag såg bollen för sent. Trängseln inne i boxen gjorde att jag dessutom bara anade Jamie Hopcutt ute på högerkanten. Förmodade få en höjdboll, det blev en markrullare. Målvakten var på den och på bara en millisekund skulle jag sen fläka mig fram och skjuta. Liggande på marken fick jag träff på bollen som ändå gick över. Det var surt, konstaterade Smajic efteråt.

Hans miss var inte den enda. Alexis Mendiola hade en frispark i ribban och Taylor Morgan tåade bollen utanför i fritt läge. ÖFK borde därför ha gjort åtminstone ett mål.

Fast i ärlighetens namn hade Öster minst lika många möjligheter.

ÖFK:s enda skott som motståndarmålvakten måste rädda var ett missat inlägg från Taylor Morgan som blev till ett ofarligt skott. Där ligger problematiken.

– Tabellen talar sitt tydliga språk. Topplagen har alla gjort över 50 mål. Det har inte vi, konstaterade ÖFK–tränaren Graham Potter iskallt på den efterföljande presskonferensen.

Nej som femte lag har ÖFK "bara" 35 gjorda mål, vilket naturligtvis accentuerar nuläget: Måltorkan är kalla fakta.

– Jag vet inte varför det har gått snett de senaste två matcherna, men vi är liksom inte med i fighterna. Vi vill. Vi kämpar och vi försöker allt som går, men det vill sig inte ändå, fortsatte Emir Smajic sin analys.

Kanske är det en höstlig trötthet som börjat smyga sig in. Slitna spelare blir ett halvt steg efter i vissa situationer och skärpan kan då också gå om intet.

Öster är i brygga. Allsvenskan i fjol, nu i botten av Superettan – det syntes också ute på plan. Laget är en skugga av sitt forna jag. Kvalspel för att leva kvar i fotbollens finrum kan bli en sista möjlig utväg i november. Just nu är de fyrfaldiga svenska mästarna från Småland inte alls på säker mark. Växjö håller andan...

– Vi är i poängnöd. Därför är en pinne här godkänt. Östersund på bortaplan är omvittnat svåra att komma till tals med. Jag är därför nöjd med kryss, sa Östers tränare Roberth Björknesjö.