Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt mörker för bowlingen – Zäta är på väg att lägga ned

Bowlingkrisen fortsätter i Östersund. I fjol försvann damlaget Accept. Nu är det Zäta och ÖBK som kan vara på väg att ­lägga ned.
– Vi skulle behöva sex-sju spelare, men det finns inga, säger Ralf Lantz.

Annons

Kvalspel till Nordallsvenskan är egentligen det mest akuta för Östersunds BK och Zäta. Lördag 18 april avgörs det om lagen får fortsätta i Nordallsvenskan eller om det blir nedflyttning till division 1.

Kvalet avgörs i Örnsköldsvik och Sundsvall. Zäta åker till Ö-vik för möten ned Plexus och Vilhelmina. De två bästa lagen är klara för Nordallsvenskan. Lag 3 åker ned i division 1.

ÖBK ställs mot Sollefteålaget BK Laxen i Sundsvall. Bäst av tre möten gäller och vinnaren tar plats i Nordallsvenskan.

spela kval är dock mindre än den stora frågan; kommer ÖBK och Zäta att leva vidare även efter ett kvalspel.

– Vi har haft våra funderingar med tanke på den tid det tar och kostnaden för alla resor till Boden, Luleå, Piteå och Kalix. Vi får stå för allt själva. Men nu ska vi köra igenom kvalet, sedan får vi se. Många av oss tycker i alla fall att vi ska fortsätta med klubben, säger Conny Halvarsson.

Zätas situation är ännu jobbigare.

– Vi har större problem än så. Vi vet inte hur vi ska göra nästa år. Vi har så lite folk och det håller inte i längden. Det lutar åt att vi gör ett uppehåll, säger Ralf Lantz.

– Vi behöver sex-sju man, men de finns inte. Det går inte att rekrytera underifrån eftersom de är för unga. Och från korpen går det inte att plocka några. De är för rädda för att spela seriespel.

Lantz håller inte med om att Östersundsklubbarna misslyckats med rekryteringsarbetet.

– Nä, men det är för lite skolbowling. Där har vi ofta hämtat nya spelare.

Det förmodade uppsvinget med nya bowlinghallen har alltså uteblivit.

– Annars har vi bra beläggning. Allt förutom tävlingsbiten ökar. Men det är svårt att få folk att tävla, de har ingen lust att lägga ned den tid som krävs.

Kvalet till Nordallsvenskan nästa helg kan alltså bli det sista för Zäta och ÖBK. I så fall en mycket trist utveckling för en stad som bara i fjol hade tre lag i seriespel.

– Jo, men det gäller att komma överens också, säger Conny Halvarsson.

Mer läsning

Annons