Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt oenigt om den nya Östersundshemsaffären

/

Politikerna i Östersunds kommun kommer inte överens när det gäller affären med Östersundshem om Blomstergården och gamla fryshuset vid Skidstadion.

Annons

Det handlar om att Östersundshem vill köpa området Blomstergården av kommunen för att där bygga bostäder.

Kommunen vill i sin tur köpa det närliggande gamla fryshuset för att riva det och sedan bygga en ny entré till Skidstadion.

Det här har man förberett som en slags bytesaffär där Östersundshem får en så kallad markanvisning till Blomstergården, men bara om kommunen får köpa fryshuset av Östersundshem.

Beslutet var uppe på kommunfullmäktiges sammanträde i mars, men skickades på återremiss av den borgerliga oppositionen.

Nu är ärendet tillbaka och det kom upp hos kommunstyrelsen på tisdagen. Det nya förslaget till beslut är i princip det samma som det tidigare.

Som tidigare ville Joel Nordkvist (M) och resten av den borgerliga oppositionen att kommunen själv ska göra en detaljplan för Blomstergården och sedan erbjuda det till hela marknaden, inte specifikt Östersundshem.

Det blev omröstning och där röstade borgerligheten, inklusive Sverigedemokraterna, för Joel Nordkvists förslag. Men majoriteten tog hem omröstningen. Magnus Andersson (C) anmälde jäv eftersom han är ledamot i Östersundshems styrelse.

Det slutgiltiga beslutet ska fattas av kommunfullmäktige.

Annons