Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt verksamhet för Copperhill

Lyxhotellet Copperhill i Åre lever vidare, åtminstone fram till 23 maj. Det blev resultatet av onsdagens förhandlingar vid Östersunds tingsrätt.

Annons

– Det var positivt, sa fordringsägaren Håkan Torén från Kälom efter borgenärsmötet vid Östersunds tingsrätt.

Av cirka 325 fordringsägare var det ett 20-tal som kom till mötet.

Håkan Torén ville inte kommenterar hur stor del av de sammanlagda leverantörsskulderna på 86 miljoner kronor som hans företag Toréns Entreprenad kräver.

Han var nöjd med att ”rekonstruktören” Mikael Kubu, som är vd vid Ackordscentralen i Stockholm, inte föreslog konkurs utan att han arbetar vidare på en rekonstruktion av Copperhill Mountain Lodge AB.

Och Mikael Kubu var tillfreds med att inte någon av borgenärerna sa nej till fortsatt företagsrekonstruktion.

Det var knäpptyst i tingssal 1 när rådmannen Jeanette Lindberg frågade om någon motsatte sig fortsatt rekonstruktion av Copperhill. Inte heller hade någon hört av sig per brev. Därmed är Copperhill skyddat mot konkurs under rekonstruktionstiden

Och det var tyst även efter frågan om det skulle tillsättas en särskild borgenärskommitté.

Mikael Kubu har gott hopp om att kunna ordna ny finansiering i Copperhill som gör att fordringsägarna kan få betydligt mer betalt än vad en konkurs skulle ge dem.

Det som det talades om i allmänna underlag under borgenärssammanträdet är att fordringsägarna skulle kunna få igen upp mot hälften av de 86 miljoner kronor de har att fordra.

– Målsättningen är at presentera ett ackordsförslag till fordringsägarna innan sommaren. Men det är inte osannolikt att det krävs en förlängning, säger Mikael Kubu.

I så fall skulle företagsrekonstruktionen fortsätta fram till 23 augusti.

Som allra längst kan rekonstruktionen av Copperhill pågå fram till 23 februari 2010, ett år efter det att Östersunds tingsrätt första gången godkände företagsrekonstruktionen.

En månad före det, 23 januari i år, ställde Copperhill in alla betalningar.