Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta problem för Modin

Både benhinnor och rygg ställde till det för Zebastian Modin vid världscuppremiären.

Förra veckans skidskyttetävlingar vid världscupen i finska Voukatti tvingades Östersundsåkaren Zebastian Modin först bryta och sedan avstå helt efter att han fått plötsliga problem med benhinnorna. Efter vila i fredags stod han dock på startlinjen vid lördagens klassiska längdlopp över 10 kilometer. Men då kom nya problem.

"I dag kände jag av ryggen under andra halvan ... tappade då lite. Men ändå skönt att vara i gång, ta sig i mål och ändå bli fyra", skriver Zebastian Modin på Facebook.

Han hade 1.10 upp till segern, men bara sju sekunder till pallen.

Vid söndagens sprint började benhinnorna göra ont igen. Ändå kom Modin sexa i kvalet. Men det gjorde så ont att han avstod semifinalen och tog sedan det tunga beslutet att även hoppa av de två skidskyttedistanser som återstod nu i veckan.

– Underbenen går knappt att röra, så nu kommer "Zebbe" att ligga lågt med tävlandet. Hälsan går först, det är en lång säsong, säger Fredrik Uusitalo.