Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forum på Skalet lockade 1 500

/
  • Ett tecken från scenen och publikhavet började svajade i takt med musiken där golvet bytte skepnad till ett gungande trädäck ute på stormigt farvatten.
  • Arvingarna har en bred musikplattform. Dansbandsmusik, rock och schlagershow­er slåss om deras uppmärksamhet och i mitten av maj kommer bandet att inta konsertscenen.Det tummades inte på en ton och tempot i scenshow­en smittade av sig ner över publiken som genom tryckvågen av närmare 1500 personer fick kropparna närmast scenen att ingå närkamp med kravallstaketet.
  • Ordningsstyrkan i form av Jennie Roslund, Angela Eriksson och Emma Söderström, alla från Östersund, höll ordning ute på terrassen. För tionde året i rad finns de på plats.
  • Vaktstyrkan fanns placerad runt terassen men de hade få utryckningar. ”De allra flesta kommer hit för att ha trevligt”, säger vakten Svante Persson.

Annons

Baggen på Vemdalsskalet var destinationen för närmare 1 500 personer under fredagseftermiddagen, där de i hård konkurrens mutade in en liten bit av golvet, så pass att fötterna fick plats.

Afterski och Arvingarna i en skön mix var uppenbart en god kombination och Lars Heaster, forumets egen Bert Karlsson kunde nöjd konstatera att trenden med dansmusik verkar hålla i sig.

som vi skapar denna plattform för musikbranschen. Här har vi både bokare och band i en unik sammansättning och att vi dessutom inbjuder in en dansant publik medför att vi får känna på branschen riktigt rejält, fortsätter han. Det är många band som startat sin bana just här på Vemdalsskalet och efter alla dessa år behövs det bara tre takter så vet jag om ett band har vad som krävs, säger han vänligt men bestämt.

nått upp till intagningskraven tvivlar ingen på i dag. Men vad är det då som gör att detta band fortfarande har en så pass stark attraktionskraft hos publiken?

– Personligen tror jag att det har att göra med att vi spelar så varierande musik i dag, även om dansbandsmusiken fortfarande utgör 70 procent av våra spelningar, säger Casper Jarnebring, Arvingarnas sångare och basist.

Givetvis gav vinsten i Melodifestivalen en fantastisk start, men för att överleva i denna tuffa bransch krävs mera än så.

Lars Heastner är att finna en karismatisk frontfigur.

– Det är oerhört viktigt, säger denne mannen som arbetat i motvind i decennium men som nu på allvar ser att dansbandsmusiken rotat sig djupt i den svenska folksjälen där vägen till kultstämpeln, som till exempel jazzen uppnått, i dag inte är alltför lång.

Under de tre dagar som Forumet pågår beräknas närmare 5 500 personer besöka någon av de 4 dansgolven där musiken i nonstoptempo håller ställningarna.

Mer läsning

Annons