Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förundersökning mot polis som sköt varningsskott i Krångede nedlagd

Vi har tidigare under torsdagen berättat att den man som varit misstänkt för att ha försökt köra på en polisman i närheten av Krångede i Ragunda kommun har frikänts i Östersunds Tingsrätt. Nu läggs även förundersökningen mot den polisman som sköt ett varningsskott i samband med händelsen ner.

Läs också: Man frikänns för misstankar att ha försökt köra på polis

Händelsen med varningsskottet utreddes internt hos polisen och åklagare Martin Tidén på Särskilda åklagarkammaren valde att inleda en förundersökning. Nu har åklagaren valt att lägga ner förundersökningen mot polismannen.

– Den utredning som vi gjorde och utredningen i grundärandet (händelsen som är orsaken till ärendet man utreder) visade att antingen så hade polismannen rätt att skjuta eller också hade han en tro att han hade rätt att skjuta, så det förelåg inget brott, säger åklagare Martin Tidén på Särskilda åklagarkammaren.

Läs mer:

Polisens varningsskott i Krångede utreds av åklagare

Dramatisk tjuvjakt i Krångede i natt – misstänkt försökte köra på polis som då sköt varningsskott

Mannen i Krångede misstänks för flera brott – därför åtalas han endast för att ha kört på polis