Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förundersökningen mot Anders Borg läggs ned

Förundersökningen mot den tidigare finansministern läggs ned. Det var på en skärgårdsfest i helgen han ska ha uppträtt hotfullt och sade sig fått en "blackout".
– Det saknas förutsättningar att fortsätta leda den här förundersökningen, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

I lördags inleddes en förundersökning mot förre finansministern Anders Borg gällande bland annat sexuellt ofredande och olaga hot. Det var efter en skärgårdsfest anmälan uppkom. Anders Borg har delvis erkänt men säger sig inte ha så mycket minnen av vad som hänt.

Efter händelsen har Borg gått ut och bett om ursäkt och sagt anledningen vara att han var under hård press och ber om ursäkt till dem som befann sig på festen.

Ärendet läggs ned, då det varken finns vittnesmål eller målsägande. Polisen säger att de anser att om det rör sig om vuxna människor kan man mycket väl höra av sig själv om man blivit utsatt för brott.

– Det saknas förutsättningar att fortsätta leda den här förundersökningen, säger Mats Eriksson som är kommunikatör på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Läs mer här: Anders Borg polisanmäld – av polisen