Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förutsättningarna ikväll – så går ÖFK vidare från gruppen

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Om ÖFK vinner i kvällens match mot Ahletic Bilbao, samtidigt som Hertha Berlin spelar oavgjort eller förlorar mot Zorja Luhansk. Då blir ÖFK klara för slutspelet i Europa League – redan ikväll.

Det enda sättet som ÖFK kan bli klara för slutspelsfasen i Europa League under torsdagskvällen är om ÖFK vinner samtidigt som Hertha Berlin tappar poäng på hemmaplan mot Zorja Luhansk.

Just nu har ÖFK sju poäng, tätt följt av Zorja på sex, Bilbao på två poäng och sist i tabellen finns Hertha Berlin med en inspelad poäng.

Om ÖFK vinner mot Bilbao hamnar de på tio poäng, och Zorja tar poäng mot Hertha innebär att både Bilbao och Hertha har mer än de sex poäng som återstår efter kvällens drabbningar.

Förutsättningar om lagen hamnar på samma poäng i tabellen:

Flest antal poäng i matcherna mellan de berörda lagen

Bäst målskillnad i matcherna mellan de berörda lagen

Flest gjorda mål i matcherna mellan de berörda lagen

Lottningen till slutspelet i Europa League kommer att hållas den 11 december 2017 i Schweiziska Nyon. De första mötet spelas den 15 februari och det andra spelas 22 februari 2018.

För dig som loggar in:

Curtis Edwards får extra stöd mot Bilbao: "Det blir den första matchen min bror ser"

Live: Från Östersund till Bilbao – Följ Falkarnas galna dygn här