Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotade samlag i smyg och spred bilderna

Utan flickans vetskap filmade och fotade 18-åringen samlaget inne på en skoltoalett. Sedan spreds bilderna till bekantskapskretsen.
Han döms nu för grovt förtal och kränkande fotografering.

I januari i år skedde det som lett till att flickan under våren mått dåligt, hennes frånvaro har ökat dramatiskt och flera kompisar han vänt henne ryggen.

De båda hade alltså samlag inne på en skoltoalett. Under akten tog 18-åringen upp sin mobiltelefon med förevändningen att han fått ett sms. Av någon anledning accepterade flickan den förklaringen.

Men det visade sig senare att han både filmat och fotograferat samlaget. Hans eget ansikte har synts i en spegel medan flickan ansikte inte synts på bilderna. Men alla som känner dem har ändå kunnat se att det var hon.

Bilderna har han sedan skickat via sociala medier-tjänsten snapchat. Det innebär att mottagaren kan se bilden i tio sekunder. Om den inte sparas under den tiden försvinner den automatiskt.

Åtminstone två bilder har han skickat ut, tillsammans med kränkande kommentarer.

Filmen har han inte skickat ut men visat upp från sin mobil.

Själv säger 18-åringen att han skickat bilder till fem personer. Rätten kommer däremot fram till att der rör sig om 15.

Flickans lidande efter händelsen har varit helt uppenbar. Frånvaron i skolan har varit stor under våren och hon har gått hos en kurator. Gamla vänner har fördömt henne för att hon över huvud taget ställt upp på ett samlag inne på en skoltoalett.

18-åringens förklaring till det han gjort är att han ville verka macho inför kompisarna.

Domstolen ser allvarligt på händelsen och bedömer att det handlar om grovt förtal. Dessutom finns det numera också en lag mot kränkande fotografering. Han döms för båda.

18-åringen får 20 timmars samhällstjänst och till flickan ska han betala 40 000 kronor i skadestånd.