Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

fotboll | ÖstersundLee Makel talar ut om turbulensen

ÖFK jobbar just nu för fullt för att sätta nästa års A-lagsorganisation.
Man kan lugnt säga att det skapat debatt och en våg av spekulationer.
En som inte uttalat sig är Lee­ ­Makel.
Inte förrän nu:
– Jag förstår hur klubben resonerade när de inte erbjöd Peter ­Andersson en fortsättning, säger han.

Annons

Peter Andersson, Mats Palmqvist och Lee Makel gjorde succé i höstas men som bekant kommer den trion inte återförenas i vår.

Mats Palmqvist tackade nej till en fortsättning på grund av tidsbrist och Peter Andersson blev till mångas förvåning inte tillfrågad om en fortsättning.

Sidsteppningen av Andersson har skapat turbulens och ryktesspridning bland supportrarna. Många är förvånade och spekulerar om orsakerna.

Men vad säger egentligen Lee Makel själv om saken?

Jo detta:

– Jag har inte varit så inblandad i jobbet med att hitta assisterande tränare, det har jag överlåtit till klubben men jag kan förstå hur de har resonerat.

Förklara?

– Peter har helt enkelt inte haft tid att vara 100-procentigt engagerad i sin uppgift, han har inte fått ihop det med sitt jobb, landslagsuppdrag och andra åtaganden.

Och det har inte varit några problem med personkemin mellan er?

– Nej, det har det inte varit. Folk säger så mycket men vi har kommit överens bra. Det handlar enbart om att han inte har varit närvarande tillräckligt mycket.

Är du besviken på det?

– Nej det är som det är. Men däremot blev jag lite besviken på vad han sa om mig i en tidningsartikel nyligen. Det han sa om min fysiska form och min roll som spelande tränare.

Peter sa bland annat att Makel om han ska spela för ÖFK måste vara i bättre form när han kommer till Östersund samt att han borde fokusera på att antingen spela eller leda laget: ”Båda rollerna samtidigt grejar han inte”, sa Peter till zport.se tidigare i veckan.

– Jag har varit med så länge och spelat på ganska hög nivå, jag känner min kropp väl och vet vad den behöver och hur jag ska ta hand om den på bästa sätt.

– Och vad det gäller att vara spelande tränare så är det en svår roll och det var lite tufft i början. Men jag har många kompisar som klarat av det på högre nivå, jag ringde runt väldigt mycket för att få tips och idéer och till slut tyckte jag att det fungerade riktigt bra.

Och du kommer att vara spelande tränare nästa år?

– Det är tanken.

Hur är det med din skadade fot?

– Nästan smärtfri. Jag börjar träna ordentligt om ett par veckor.

Nu kommer du att få arbeta ihop med Ulf Tjernström och Miguel Exposito, vad vet du om dem?

– Ärligt talat så vet jag inte så mycket, jag har träffat dem några gånger men det var innan det här var aktuellt.

– Det viktigaste för mig är att arbeta med vinnarmänniskor som är beredda att gå in till 100 procent, och jag kan inte tänka mig att det ska vara några problem med de här två.

Stämmer det att Ulf och Miguel ska leda träningen ända fram till mars innan du ansluter?

– De där bitarna är inte helt bestämda ännu.

Och du är väl heller inte helt klar, inget kontrakt är påskrivet?

– Nej men det är inte långt ifrån, jag är inte orolig. Jag kommer att träna ÖFK nästa år.

Med tanke på avslutningen, vad ska vi förvänta oss av ÖFK nästa år? – Jag vill inte ge mig in på gissningar när det gäller fotboll, det kan svänga alldeles för fort.

– Men jag är inte nöjd med var vi står i dag, jag vill pusha laget framåt, jag vill att ÖFK ska vara något för Östersundarna att vara stolta över. Jag tror alla tyckte att våra tre–fyra sista hemmamatcher var underhållande att titta på. Det spel vi presterade då är en ganska bra bild av hur jag vill att vi ska spela.

Vad är främsta orsaken till att ni spelade så bra i slutet av säsongen?

– Vi lyckades förändra spelarnas mentalitet, vi blev fokuserade, fick självförtroende och blev vinnare.

– Vi avslutade säsongen fantastiskt bra och det kan ingen ta i från oss. Jag hoppas vi kan börja där vi slutade när säsongen drar i gång april.

Vad kan vi förvänta oss i fråga om nyförvärv till nästa säsong?

– Jag reser runt och tittar på väldigt mycket matcher, både i England och i Skottland. Det kan bli så att jag hittar en eller två spelare som jag kan ta med mig.

– Men jag har också mina kontakter på andra ställen, jag pratar till exempel en hel del med Sören (Åkeby, GIF Sundsvall).

Men det finns alltså ekonomiska möjligheter att värva ett par britter?

– Om det är rätt spelare.

Har du koll på Ross Campbell och Michael Tidser?

– Jag vet vilka lag de tränar med så jag har bra koll på dem.

Kan de bli aktuella?

– Jag tycker att Ross gjorde en okej insats, men Michael var riktigt bra, han imponerade på mig, det är trots allt en ung kille, vi får se.

– Men det finns många bra spelare i truppen redan, vi har tre–fyra killar som skulle kunna spela på en högre nivå om de bara gick in för det till 100 procent.

Till sist, vad är det med ÖFK som lockar dig?

– Jag har trivts i Östersund och det skulle vara kul att se vad vi kan åstadkomma om vi får en bra start på säsongen.

– Och det är också en bra chans för mig personligen, det finns bara ett sätt att skaffa sig erfarenhet och det är att skaffa sig erfarenhet, avslutar Lee Makel.