Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Andersson lånas ut till ÖFK: "Sjukt stolt att bli en del av laget"

GIF:s Andreas Andersson lånas ut till ÖFK. Ljungskilemålvakten August Strömberg ersätter.
– Jag vill önska Andreas stort lycka till denna säsong. Vi mister en bra målvakt men ersätter honom också med en duktig målvakt, säger Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF i ett pressmeddelande.

Annons

Geflemålvakten Andreas Andersson lånas ut till ÖFK.

Förra veckan rapporterade Sporten att målvakten Andreas Andersson var nära ÖFK. I dag, måndag, blev det klart. Andersson lånas ut från Gefle IF till ÖFK under säsongen 2017.

– Jag är sjukt stolt att bli en del av ÖFK, säger Andreas Andersson till patricksjoo.se

I morgon, tisdag, gör Andreas Andersson sin första träning med ÖFK och därefter åker han med laget på träningsläger i spanska Salou.

– Jag är verkligen glad över att Östersund hörde av sig. De har något riktigt spännande på gång och jag tycker att det ska bli kul att få vara med på det. Det känns som att jag kommer att passa in i deras spelsätt, säger Andersson till patricksjoo.se.

För Plus-kunder: Gefle-målvakt nära ÖFK – sporten synar den eventuella värvningen

Det blir 24-årige August Strömberg som ersätter Andersson i Gefle IF. Strömberg har spelat i Superettan sedan 2013, då han spelade med Degerfors. Nu är han överens med Gefle IF om ett tvåårskontrakt.

– Vi har haft koll på August i ganska många år. Han är en ung målvakt som ändå hunnit med fyra år i Superettan i Degerfors och Ljungskile. Han var mån av att komma hit och vi var måna om att få hit honom, så det känns som en bra lösning, säger Thomas Andersson, huvudtränare i Gefle IF i ett pressmeddelande.

Pär Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF, är positiv till värvningen.

– Något jag verkligen uppskattar med August är att han verkligen vill spela för Gefle IF och har stora ambitioner med sin karriär, säger Lagerström i ett pressmeddelande.

August Strömberg var även aktuell för Dalkurd.

Mer läsning

Annons