Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bachirou tillbaka – så ska ÖFK behålla stjärnan i spelbart skick

/
  • Fouad Bachirou tränar hårt för att vara så smidig och rörlig som möjligt. I vinter har det också varit mycket styrketräning för att bygga upp de områden han haft smärtor i.
  • Fouad Bachirou tränar hårt för att vara så smidig och rörlig som möjligt. I vinter har det också varit mycket styrketräning för att bygga upp de områden han haft smärtor i.
  • Fotbollstennis på ÖFK:s måndagsträning. Nye backen Walid Atta i fokus.
  • Jamie Hopcutt och Douglas Bergqvist gjorde likadana höftoperationer i början av december. Nu är båda tillbaka i full träning och spelade match i söndags.

Det var glada miner i söndags när ÖFK äntligen kunde spela flera nyckelspelare igen efter skador.
De visade heller inga nya krämpor på måndagens träning.
– Alla har tagit matchen på rätt sätt, säger Jenny Larsson.

Annons

Det blev 45 minuter vardera för Fouad Bachirou, Douglas Bergqvist samt Samuel Mensah i söndagens cupmatch mot AFC.

Jamie Hopcutt fick cirka 25 minuter och dagen efter var det så klart god stämning.

– Det har varit tuffa månader, men det var värt det när man fick vara på planen igen. Dessutom spelade vi väldigt bra. Det kändes positivt i hela laget, säger Douglas Bergqvist, som spelade centralt på mittfältet i första halvlek.

Bergqvist och Hopcutt gjorde likadana höftoperationer i början av december. Bägge är nu tillbaka i matchspel redan efter tre månader, vilket enligt de tidigare prognoserna var bästa tänkbara scenario.

– Sjukgymnasterna är väldigt noga med vad jag ska göra och nu följer jag ett program som de har gett mig. Jag kommer att få hålla på med det länge, säger Douglas Bergqvist.

– Spelarna har varit väldigt proffsiga i sin rehab. Douglas får man nästan tygla så att han inte går för fort fram och gör något som inte är bra för honom. De vill ju verkligen tillbaka till planen, säger Jenny Larsson i ÖFK:s medicinska team.

Läs mer: Se höjdpunkterna från cupsegern mot AFC United

Det största frågetecknet är kanske Fouad Bachirou, som till skillnad från övriga trion inte gjort någon operation för att få bukt med sina problem.

Smärtor i symfysen, en led i bäckenet, bromsade honom gradvis under 2015. ÖFK:s bäste spelare på våren fick allt större problem under hösten.

Nu har han fått rehabträna sedan laget samlades i januari och kunde äntligen göra comeback i söndags.

Är det stor risk att problemen blossar upp igen?

– Det går inte att veta till 100 procent. Problemet har varit att hans rörelsemönster när han spelar fotboll har belastat det här området. Fouad har förbättrat sig väldigt mycket på kort tid i vinter och vi kan se att hans styrka i området är mycket bättre. Vi kommer att fortsätta jobba hårt med att förbättra både funktionen och styrkan, säger Jenny Larsson.

ÖFK:s nästa träningsmatch spelas om två veckor, lördag 19 mars mot GIF Sundsvall. Den här veckan blir det i stället en kortare internmatch med domare på torsdag.

– Det är för att så många som möjligt ska kunna få spela 60 minuter. Till exempel kommer Monday Samuel från en knäoperation och vi kunde inte ge honom speltid i cupen, säger Graham Potter.

Mer läsning

Annons