Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bobo Sollander om sina första minuter i allsvenskan: "Känns skitbra"

/
  • Bobo Sollander, ÖFK:s mest populäre spelare, gjorde sina första minuter i allsvenskan i matchen mot Falkenberg:

Bobo Sollander gjorde sitt livs första minuter i allsvenskan på söndagen. Han tar den svajiga andra halvleken med ro och fick i och med sitt inhopp också sin första allsvenska smäll.

Annons

ÖFK gick från en till fyra poäng i tabellen efter vinst mot Falkenberg på söndagen. Viktiga poäng för laget och det blev ett viktigt inhopp för Bobo Sollander som gjorde sina första åtta ordinarie minuter i allsvenskan.

– Det känns skitbra, man är ju alltid glad efter en seger så det klart det är underbart, säger Sollander efteråt.

Bobo Sollander är en av ÖFK:s stora kulturbärare, något som inte gick experterna förbi, och vilket bevisades av de jämtar som fanns på plats. Vilt jubel utbröt när han gick in i stället för Emir Smajic i 82:a minuten. Totalt blev det 12 minuter i matchen för östersundsspelaren efter tilläggstid.

– Det var ganska många jämtar här så det var kul, säger Sollander själv om publikens reaktion.

ÖFK spelade okej i första halvlek och bjöd på två publikfriande spelmål genom Emir Smajic (37') och Andrew Stadler (40'). I andra halvlek var det en helt annan match. Falkenberg pressade på och ÖFK tappade initiativet. Mycket riktigt reducerade också hemmalaget efter slarv i ÖFK-försvaret. Trots det var Sollander nöjd med resultatet.

– Jag tycker vi spelar jättebra fotboll. Det är en svår plan för oss att bemästra men vi spelar vårt spel och vi tror på vår spelidé och får utdelning med två mål i första halvlek. Sen blir det jobbigare när de börjar lyfta lite mer och vi måste slå ifrån oss i andra halvlek. Så det blir lite spännande i slutet men om man inte gör det spännande får man ju inga tittarsiffror, säger han med glimten i ögat och fortsätter:

– Det var ett tag sen vi var tvungna att spela på det här sättet och försöka slå ifrån oss på slutet så det var lite ovant men det kändes bra efter ett tag. Jag orsakade en frispark där i slutet vilket kanske inte var världens smartaste men allt som allt kändes det bra.

Bobo Sollander var med långt innan ÖFK blev ett namn som hela fotbollssverige känner till. Elva år har det blivit med klubben.

– Jag har varit med om att gå upp från division 2 till allsvenskan och så hade jag fem år innan vi åkte ur division 1.

De tolv minuterna mot Falkenberg var alltså Sollanders första i allsvenskan.

– Det var kul att få spela, jag har suttit lite på bänken och var inte ens med till Hammarbymatchen så det var kul att få förtroende att spela igen. Sen om det är allsvenskan eller superettan – man vill alltid spela fotboll om man är med i ett lag.

Vad betyder det att gå härifrån med tre poäng?

– Det betyder bra självförtroende, tre poäng och det visar att det vi jobbar på är rätt väg, att vi inte gör något fel utan att vi gör rätt grejer. Så det är en väldigt tydlig indikation på det, säger Sollander, och konstaterar att han också fick sin första allsvenska smäll.

– Jag tror jag fick en armbåge i halsen och började blöda lite men det var inte så farligt.

LÄS MER:

Smajic efter sitt historiska mål: "Har väntat på det här i hela mitt liv"

TV: Här gör Stadler 2–0 till ÖFK

TV: Se Östersunds ledningsmål mot Falkenberg

Pamela Andersson: Respekt till ÖFK som fortsätter att överraska i Allsvenskan

Mer läsning