Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bobo Sollander skadad i Djurgårdsmatchen – "armbågen ur led"

Han startade i matchen mot Djurgården och tog värdigt på sig forwardrollen. Men olyckan var framme i andra halvlek och han är nu förd till sjukhus för röntgen efter att armbågen gått ur led.

Annons

Bobo Sollander skadades allvarligt i matchen mellan ÖFK och Djurgården.

Det var ingen hård kamp mellan Bobo Sollander och Djurgårdsspelaren men den slutade olyckligt för ÖFK:s forward och kulturbärare. Sollander landade på armen och blev liggande. Efter ett par minuters spelavbrott var det tydligt att det inte skulle bli mer spel för Östersundsspelaren. Han kunde ta sig av planen för egen maskin och byttes ut i 74:e minuten.

– Han fick en spark så att armbågen gick ur led. Jag kunde dra den till rätta direkt på plan, så därför kunde vi vänta med att åka till sjukhuset, men nu åkte han in för att röntga för att se så att inget är brutet, berättar ÖFK:s fysioterapeut Frida Eklund.

Hur länge Bobo Sollander kan bli borta från spel med skadan återstår att se.

– Det beror helt på hur det ser ut på röntgen. Vi får se nu om allt är helt. Men det var tur att vi fick tillbaka den på plats inom en minut, då minskar risken för skada. Det är ju ledband och sånt som kan skadas, men förhoppningsvis är det ingen fraktur, säger Frida Eklund.

Oturligt för Bobo Sollander som före veckans början aldrig startat en allsvensk match. Men efter chansen från start i måndags i den avbrutna matchen mot Jönköpings Södra spelade han till sig en plats i elvan även hemma mot Djurgården.

Mer från matchen:

Så bra var ÖFK–se spelarbetygen här

Se Ken Semas drömmål här.

Djurgården tände bengalerna för tidigt – Sema punkterade drömmen med kanonskott

Så var matchen minut för minut – läs direktrapporteringen från matchen

Eftersnack: Intervjuer och analyser med våra programledare och gäster

Mer läsning

Annons