Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter onsdagens show – ökning av Falkarnas medlemsantal

Den påkostade ljusshowen inför matchen mot Hammarby i onsdags har stötts och blötts. Positiv eller negativ – alla verkar ha en åsikt om det som tände Jämtkraft arena i höstmörkret. Och Falkarnas medlemsförfrågningar har fått ett uppsving.

Annons

"Vilken jäkla respons!!!" skriver ÖFK:s supporterförening Falkarna på sin Facebooksida. Två dagar efter ljusshowen som tände hela Jämtkraft arena före onsdagens match mot Hammarby har Falkarnas medlemsantal gått upp med 35 procent.

"Kul att intresset är så stort och att vi växer så snabbt i antal medlemmar! Det bådar gott inför 2017", skriver föreningen på sin Facebook.

Ljusshowen, som uppmärksammats i hela Sverige och fått både ris och ros men absolut mest av det sista, har säkerligen lockat många nya medlemmar. Dessutom utlyste Falkarna ett nytt medlemserbjudande under fredagen vilket också kan ha bidragit till ökningen.

Förhoppningen är att den utveckligen ska hålla i sig. Innan fredagens uppsving hade Falkarna ungefär 100 betalande medlemmar i föreningen och i snitt 30 som är aktiva under matcherna. Det är för få, enligt ordförande Joakim Castberg.

– Vårt mål är ju att få till något som kan leva för alltid. För mina barn som växer upp nu och växer in i ÖFK, för de kommer det vara en naturlig del att det här finns, men det var det inte för oss, inte ens för tre år sedan var det någonting. Bara den känslan är värt allt slit. Att man är med på omstarten av det här, sade Joakim Castberg efter Hammarbymatchen.

Ljusshowen hyllades av bland andra Daniel Kindberg men fick också en del kritik. "Sådana ljusshower tillhör hockeyn" och "Det hör inte till fotbollen", "Hur kunde det kosta 65 tusen kronor?" och ""Tifot" var ju ett enda stort skämt. Tifon ska engagera människor och går ut på att visa en enad front. Det ska inte vara en jävla show man bara ska kunna trycka igång med en knapp som man kan titta på när man äter korv", var några inte så glada kommentarer i forum och på sociala medier.

Men majoriteten verkar ha uppskattat och glatts åt showen och Daniel Kindberg, som var märkbart imponerad av Falkarnas initiativ, uttrycker sig så här till Fotbollskanalen:

– Det kanske är därför som hockeyn omsätter mer än fotbollen, för att de varit kreativa i de här delarna?

Han fortsätter resonemanget och ifrågasätter det som normalt sett brukar förknippas med fotboll.

– Vad passar för fotbollen då? Inte vet jag. Är det bättre att stå med massa olagliga fyrverkerier och pyro, är det det som passar fotbollen?

Oavsett om det varit positivt eller negativt har Falkarna fått massor med uppmärksamhet de senaste dagarna och kanske har de traditionella tifot fått sig en törn i och med uppvisningen på Jämtkraft arena på onsdagen.

"Stor hyllning till Falkarna som liksom ÖFK vågar testa nya vägar. Vi önskar alla att vi hade 7-8000 på läktarna som tillsammans sjöng Jämtlandssången och deltog i ramsorna, men vi är inte där. Detta var ett helt nytt grepp på en fotbollsarena och jag tror personligen det är helt rätt", skriver en person i ett foruminlägg.

– Det känns som att vi har satt vårt namn på, åtminstone Östersundskartan, de flesta börjar veta vilka Falkarna är nu. Och förhoppningsvis gillar alla det vi gör. Så nu har vi någonting att bygga vidare på inför nästa år, säger Joakim Castberg.

LÄS OCKSÅ:

ÖFK-fansen hyllas av laget – och av Kindberg: "Jag har blivit rörd till tårar av Falkarnas insats"

Falkarna om det hårda arbetet bakom succétifot: "Det är värt allt slit"

Mer läsning