Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter petningen av Ghoddos – experten kritiserar förbundskaptenen: "En svaghet hos Janne – landslaget behöver annat"

Andra och sista matchen i Abu Dhabi för det svenska landslaget.
Och återigen är det utan någon Saman Ghoddos i startelvan – ett beslut som kritiseras av Olof Lundh.
– Östersund-spelaren har något extra i hur han tar sig ur svåra situationer med bollen, säger fotbollsexperten.

Annons

Östersunds två landslagsspelare, Saman Ghoddos och Ken Sema.

I dag spelar Sverige mot Slovakien i januariturnéns andra och sista match i Abu Dhabi. Östersund har två spelare med i den Svenska truppen i Saman Ghoddos och Ken Sema, men båda av dem får finna sig i att inleda matchen på bänken.

Förbundskapten Janne Anderssons beslut att inte låta Ghoddos starta matchen kritiseras nu av fotbollsexperten Olof Lundh.

– Det är lite konstigt faktiskt. Kanske är det som jag kan tycka är en liten svaghet hos Janne Andersson. Att han prioriterar klassiska svenska, kollektiva lagspelare. Jag tycker att man ska ha utrymme för en sån som Saman Ghoddos. Jag tycker att han har visat på träningarna och om man tittar på förra året i Östersund att det är en oerhört intressant spelare, säger Olof Lundh till Fotbollskanalen.

I sändningen lyfter Lundh dessutom fram att Ghoddos har fler ögon på sig. Bland annat från Anderlechts scout Erik Larsen, som beskriver ÖFK-mittfältaren som "någon som sticker ut".

Se Olof Lundh kritisera förbundskapten Janne Anderssons beslut att hålla Saman Ghoddos utanför startelvan i spelaren nedan.

Även på sin blogg uttalar sig Lundh kring laguttagningen och Ghoddos vara eller icke vara i den svenska startelvan:

"Kan sakna Saman Ghoddos i startelvan efter vad han visat på träningarna. Östersund-spelaren har något extra i hur han tar sig ur svåra situationer med bollen. Nej, han är ingen klassisk svensk kollektiv spelare, men landslaget behöver annat för att skapa något framåt. Då hade Ghoddos varit spännade, men han får nöja sig med ett inhopp till", skriver han i bloggen.

Mer läsning

Annons