Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falkarnas känslosamma brev till Alex Dyer: "Därför kommer du alltid ha vår respekt"

Han har lämnat för spel i Elfsborg, men Alex Dyer kommer för alltid leva kvar i ÖFK-fansens hjärtan.
Under måndagsmorgonen publicerade Falkarna ett känslosamt brev till Dyer på Facebook.
"Du förkroppsligar ÖFK:s mentalitet, och inte undra på att Graham gjorde dig till kapten."

Annons

Det var inte vilken förlust som helst.

Alex Dyers övergång till Elfsborg förra veckan smärtade aningen mer i ÖFK-fansens hjärtan. Klubbens kapten, som dessutom blev poängbäst under debutsäsongen i allsvenskan, var ett lika stort tapp på, som utanför, planen.

Det visar inte minst efterspelet. Istället för bittra miner över att Dyer lämnat för en allsvensk konkurrent visar supporterföreningen Falkarna nu sin kärlek till 26-åringen.

"Det är tråkigt att se att din tid här i Östersund har kommit till ett slut. Övergången till Elfsborg är nu officiell och vårt brev till dig där vi bad dig att stanna har i stället förvandlats till ett tack-brev. Det är dags för nästa kapitel. Både för oss och för oss.", skriver Falkarna och fortsätter sedan med att tacka Dyer.

"Alex, vi vill tacka dig för att du alltid varit professionell, både på och utanför planen. Det är det som gjort dig så populär bland oss supportrar. Du har alltid varit respektfull mot alla. Alltid arbetat hårt. Alltid haft viljan att förbättras. En "blöt tröja" varje dag, som Kindberg skulle ha uttryckt det. Du förkroppsligar ÖFK:s mentalitet, och inte undra på att Graham gjorde dig till kapten."

LÄS MER: Alex Dyer lämnar ÖFK: "Önskar alla lycka till"

Sammanlagt blev det 85 matcher och 19 mål i ÖFK-tröjan för Alex Dyer. Falkarna skämtar i brevet om att Dyer nu ska se till att Elfsborg kommer upp på hans nivå, inte tvärtom, att han sänks till deras.

Sedan avslutar supporterföreningen med ett sista tack för de tre åren.

"Vi kommer att sakna dig, men vi önskar dig all lycka i din fortsatta karriär. Du har gjort mycket för den här klubben under tre år och du var den ledande kraften i vår första säsong i Allsvenskan. Du kommer därför alltid ha vår respekt."

SE MER: Stor ÖFK-special – spelare som kan lämna och värvas till klubben: "Förvånad om han blir kvar"

Mer läsning

Annons