Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finske mästarcoachen på studiebesök hos ÖFK: "Verkligen lärorika dagar"

Mästare i Finland.
Men med förebilder i ÖFK.
I veckan har IFK Mariehamns guldtränare Peter Lundberg hängt med Graham Potter, för att bli en bättre tränare.

Annons

Ifjol vann IFK Mariehamn sensationsartat den finska ligan.

Östersund stod också de för en smärre sensation med sin insats i allsvenskan, där laget slutade åtta.

I veckan har Peter Lundgren, tränare i Mariehamn, gjort allt för att suga åt sig ÖFK-tränaren Graham Potters kunskap.

– Jag hade hört och sett så mycket om både klubben och om Graham Potter. Därför skickade jag ett mejl till Potter och frågade om jag fick göra ett besök. Jag har varit och besökt flera allsvenska klubbar, men ÖFK står för något annat än många andra, säger Lundberg till ÖFK:s webbplats och fortsätter:

– Det känns som spelarna här får utvecklas i lugn och ro och det är inget prat om resultat. Dessutom har jag varit förvånad över att spelare som tvingats lämna klubben ändå pratar så gott om Graham Potter.

Lundberg har fått med sig mängder av inspiration och nyttig information att applicera på sin egen klubb, i strävan efter att förbli ett topplag i den finska ligan.

– Jag är jättenöjd med dagarna. Det var så bra som jag hade hoppats på och det har varit väldigt lärorikt. De har verkligen fått till ett härligt arbetsklimat och jag har många saker med mig hem som jag vill diskutera med mitt coachteam och styrelsen. Bara det här med att äta frukost tillsammans varje morgon är en fantastiskt bra idé för gruppdynamiken, säger han till sajten.

Mer läsning

Annons