Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ med på ÖFK:s sista träning inför säsongens sista match – Nouri saknas mot Gefle

Den sista träningen inför den sista matchen i år.
Då saknades Brwa Nouri i Östersunds FK.
– Brwa är upptagen med Iraks landslag, berättar Graham Potter.

Annons

Sista träningspasset, inför den sista matchen i år. Fouad Bachirou jagar bollen i smålagsspelet.

Den fina formen hos Östersunds FK har resulterat i att flera spelare blivit aktuella för landslagsspel i sina länder. Nouri har figurerat flera gånger för Irak i år, medan Ronald Mukiibi är den senaste spelaren att bli uppmärksammad.

Mukiibi har plockats ut i Ugandas trupp till tisdagens träningslandskamp mot Zambia. Kanske får han chansen även i det följande VM-kvalet mot Kongo, följande lördag.

Längre fram i vinter finns ett annat stort mål för ÖFK-backen – Afrikanska Mästerskapen i januari. Uganda möter Ghana, Egypten och Mali i gruppspelet. Det vore förstås en fantastisk start på 2017 om Mukiibi skulle bli uttagen dit.

Innan dess ska den 25-årige backen slutföra säsongen med Östersund. Mukiibi finns alltså med i matchtruppen till söndagens finalmatch mot Gefle.

Bobo Sollander fokuserar bollen under träningen på lördagen.

Förutom Brwa Nouri – vars nästa stora uppgift för Irak är VM-kvalet mot Förenade Arabemiraten, 15 november – saknas långtidsskadade duon Jamie Hopcutt och Sotirios Papagiannopoulos.

Lätt lårskadade Samuel Mensiro fanns med på träningen och ska testa sig ordentligt innan match. Om han inte kan spela finns Walid Atta tillgänglig som ett alternativ.

Graham Potter hade mössan neddragen och var väl påklädd när han övervakade träningen.

– Det är kallt, men efter sex år här har jag vant mig, säger engelsmannen, som ändå "huttrade" ljudligt när han satte sig ned för att prata med Sporten.

Hur ser du på den sista matchen – är det läge att testa något nytt eller någon ny mot Gefle?

– Nej, det är inte rätt tidpunkt att göra det. Vår ambition är att vinna och försöka få så bra placering som det går i tabellen.

Östersund kan sluta allt mellan sexa och tia – beroende på hur det går i de andra matcherna. En sjätteplats (om det blir seger mot Gefle och Kalmar förlorar mot AIK) vore förstås en väldigt bra slutplacering för att vara en nykomling.

– Ja, förmodligen är det en stor framgång, speciellt efter den krävande vårsäsongen. Då var spelprogrammet väldigt tajt, med många matcher. Vi blev av med Jamie, vilket var en väldig smäll. Under den tuffa perioden handlade det mest om att överleva.

Avslutningsmatchen spelas mellan två formstarka lag. Fyra segrar på de sex senaste för Östersund medan Gefle är obesegrat under samma period.

– Vi har hittat toppformen. De senaste tre matcherna visar det, menar Potter.

En frusen Graham Potter under förmiddagspasset, den sista träningen under årets allsvenska säsong.

Mer läsning

Annons