Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ghoddos nätade i målkalaset – gjorde sitt första landslagsmål: "Fantastiskt – var tur att jag fick en chans"

De fick inte starta matchen, men när de väl kom in visade de var skåpet skulle stå.
Östersunds Ken Sema stod för en assist och Saman Ghoddos gjorde mål när Sverige slog Slovakien med överlägsna sex mål.
– Fantastiskt. Jätteroligt så klart, säger Ghoddos efter sitt första landslagsmål.

Annons

Saman Ghoddos efter sitt första landslagsmål i karriären.

Både Östersunds Ken Sema och Saman Ghoddos fick börja på bänken i Sveriges match mot Slovakien i går. I den 59:e minuten blev de båda inbytta, då Sema ersatte Oscar Lewicki och Ghoddos kom in för David Moberg Karlsson.

LÄS MER: Efter petningen av Ghoddos – experten kritiserar förbundskaptenen: "En svaghet hos Janne – landslaget behöver annat"

Direkt satte ÖFK-spelarna sin prägel på matchen.

– I framför allt andra halvlek var det bra, och det som var så kul att se, det var att se David Moberg Karlsson och Ken Sema som hoppade in och gjorde det väldigt bra. Det var häftigt att se ... Saman Ghoddos ... Ja, det var så många som ville, säger experten Olof Lundh till Fotbollskanalen.

Och efter 20 minuter kom den första av dem in i matchprotokollet när Ken Sema spelade fram till Sebastian Anderssons 4–0-mål.

På stopptid etsade även Ghoddos in sitt namn på pappret. Han fastställde slutresultatet 6–0 från en position till vänster, där han gjorde bort en försvarare och sedan dundrade in bollen i nätmaskorna med vänsterfoten – hans första landslagsmål i karriären.

LÄS MER: Ghoddos fastställde slutresultatet – se ÖFK-stjärnans första landslagsmål här

– Fantastiskt. Jätteroligt så klart. Det spelar ingen roll vilken fot det är. Jag gjorde mer mål med vänstern i allsvenskan förra året än med högern, så det spelar ingen roll. Bara det blir mål. Det var tur att jag fick en chans att sätta dit den, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Det var i den andra halvleken som Sverige spelade upp sig och gjorde fem av sina mål. Tre av dem kom med Sema och Ghoddos på planen.

– Allt gick bättre i andra halvlek. Vi spelade bättre och fick bättre rörelse. Man vill visa att vi vill också spela, och vi (Ghoddos och Sema) visade oss från vår bästa sida i dag, säger Östersundsmittfältaren.

Direkt från landslagssamlingen i Abu Dhabi beger sig Ghoddos och Sema nu till Teneriffa, där de möter upp resten av ÖFK på lagets träningsläger.'

– Ja, vi åker i natt så det blir lite jobbig resa, men det ska bli kul att träffa laget igen, säger Ghoddos och summerar januariturnén.

– För min del var det jätteroligt att komma igång och spela fotboll igen. Det började inte så kul men det slutade jättebra för min del.

Mer läsning

Annons