Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göteborgsbasen slår tillbaka mot Pettersson: "Är inte speciellt verklighetsförankrad"

Tom Pettersson riktade kritik mot det förlegade träningsättet i IFK Göteborg.
Något som inte alls gick hem hos de styrande i "Blåvitt".
– Alltså, den enda jag kan säga om det är att det är en bild som inte är speciellt verklighetsförankrad, säger huvudtränaren Jörgen Lennartsson.

Annons

Tom Pettersson och Jörgen Lennartsson under Göteborgstiden.

I en intervju med Aftonbladet riktade Östersunds Tom Pettersson starkt kritik mot sin förra klubb, IFK Göteborg. Han uttryckte bland annat åsikter om laguttagningar och om träningssättet i klubben, som han kallade för "old school".

LÄS MER: ÖFK:s nyförvärv hyllar Potter – och skickar en känga till gamla klubben: "Mycket old school-tänk"

Nu besvarar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren kritiken från Pettersson.

– Vi har garanterat också mycket boll på träningarna. Vi löper ju inte bara. Det är inte så att vi bara går ut och löper i skogen. Att man sedan tar några löpningar utan boll anser jag är nödvändigt för om du gör allt med boll så är det nog några som kommer att smita undan och som inte får den konditionsträningen man behöver, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Äh, jag vill inte ge mig in i någon diskussion med honom utan jag tycker bara att det är dumt att han yttrar sig.

I intervjun pratar Pettersson även om den positiva känslan han har i Östersund, och om hur mycket han uppskattar Östersundstränaren Graham Potter. Pettersson menar också att han aldrig fick någon ärlig chans i västkustklubben, och ofta användes i fel position. Något som inte gick hem åt Göteborgsditon Jörgen Lennartsson.

– Ojojoj, okej. Vad ska jag säga om det? Alltså, den enda jag kan säga om det är att det är en bild som inte är speciellt verklighetsförankrad. För det andra kan jag säga att om man spelar i laget så är det för att man tillhör de elva bästa. Spelar man inte så är det för att någon annan är bättre. Så enkelt är det. Sedan vill jag inte kommentera det mer, säger Lennartsson till Fotbollskanalen.

Mer läsning

Annons