Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han går från Norge för att se sonen Dennis Widgren spela mot AIK: "Var stor i käften"

Dennis Widgren ska försvara Jämtkraft arena mot AIK. Då är pappa Haldor Solberg på plats, och det är väl inget konstigt med det, förutom att han går från Norge för att se sonen spela.

Annons

Se också: Nolervik: Trött, blöt och kaffesugen – nu är Haldors 25 mil långa ÖFK-vandring över

Haldor Solberg, 63, hade starka tvivel på att sonen Dennis Widgrens ÖFK skulle klara avancemanget till allsvenskan och var, som NRK uttrycker det, "stor i käften".

– Det var något jag sa tidigt i fjol höst. Om de går upp ska jag gå från Steinkjer till Östersund. Ingen trodde de skulle klara avancemanget, säger Solberg, pappa till Dennis Widgren och tillika norrman, till norska NRK.

Men han hade som alla nu vet och får ta sitt "straff". Han trodde dock att alla skulle ha glömt de där olyckliga orden som uttalades i fjol höst.

– Men så ringde en svensk journalist som hade hört mitt löfte, så här går jag då, säger Haldor Solberg till NRK.

På lördagseftermiddagen var Solberg framme i Sandvika vid svenska gränsen som också är ett av etappstoppen på St Olavsloppet.

– I dag har jag gått 3,2 mil. Jag går här helt själv. I morgon ska jag gå ner till Duved som är ungefär fem mil närmare målet, sa Solberg då.

Det är många mil, närmare bestämt 23,6 mil, mellan Steinkjer och Östersund, och det tar på krafterna.

– Jag unnar mig ordentligt med pauser så att jag klarar hela distansen. Jag ska vara framme till matchstarten på torsdag kväll för de skjuter nog inte upp matchen på grund av mig, säger Solberg.

Fastän han själv anser att han är vid god vigör tar kroppen stryk.

– Jag vet inte var i kroppen jag har minst ont. Mest ont gör det när jag går nerför för då känns det extra mycket i låren, säger Haldor Solberg.

På onsdagen kom han så äntligen fram till målet och kunde stolt ta en bild med sonen Dennis Widgren inne på Jämtkraft arena.

"Jag har gått längre än vad Dennis kommer att springa i år", sade Solberg.

Mer läsning

Annons