Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idel solsken efter Göteborgssegern men Dennis siktar ännu högre – drömmer om proffsspel utomlands

/
  • Lättare träning på Jämtkraft Arena måndag förmiddag var det för Dennis Widgren dagen efter segern mot Göteborg.
  • Dennis har blivit allt bättre som spelare och känns nu given i förstauppställningen.
  • Glädje och smågnabb präglade ÖFK i vårsolen under träningen dagen efter 2-0 mot blåvitt.
  • Dennis Widgren tillsammans med Ronald Mukiibi, som sköt det där superläckra 1-0-målet i söndags.
  • Massor av stretching, gymnastik och rörlighetsövningar har gjort både Dennis och hela ÖFK till ett bättre och mer rörligt fotbollslag.
  • Lite vila mellan varven är välbehövligt, här tillsammans med Sotirios Papagiannopoulos.
  • Det gäller att göra övningarna ordentligt.

Han är bygdens son som blivit en av Graham Potters nyckelspelare. Bara 22 år fyllda är Dennis Widgren redan etablerad allsvensk spelare. Nu drömmer han om att bli utlandsproffs.

Annons

Det var dagen efter segermatchen mot IFK Göteborg och med klarblå himmel över Jämtkraft Arena blev måndagsträningen en enda solskenshistoria. Inte minst gällde det för Dennis Widgren, som kanske gjort sitt livs två bästa matcher på slutet mot Kalmar och IFK Göteborg.

– Jag håller med om att det går bra just nu. Formen finns där, laget är i harmoni och vi vinner. Det var häftigt att spela mot IFK Göteborg. Redan på uppvärmningen tänkte jag att, "i dag vinner vi".

Han talar om känslan som präglade laget inför Göteborgsmatchen. Om hur både det fysiska och mentala måste fungera samtidigt och att allt då kuggade i perfekt.

Segern var ÖFK:s sportsligt främsta under klubbens 20-åriga historia. Kring det håller Dennis Widgren med, men varken han eller laget är nöjda.

– Matcherna duggar tätt. Vi måste vara lika fokuserade om ett par dygn, när Helsingborg tar emot på Olympia. Vi är i Allsvenskan. Här finns inga dåliga lag eller enkla matcher.

Själv är han bygdens son som inne på sjätte säsongen med Graham Potter blivit en av managerns viktigaste spelare. Östersundsgrabben Dennis Widgren är plötsligt etablerad i Allsvenskan. Han startar match efter match. Är den där svårpasserade vänstervingen, med rätt att löpa både upp och ner, med främst defensiva, men också offensiva uppgifter.

I söndags plockade han ner förre landslagsspelaren Tobias Hysén.

– Jag ser varken honom eller andra i Allsvenskan som några övermänniskor. Han är en spelare i mängden. Här gäller bara att ligga rätt i position och försöka undvika att göra misstag, säger Dennis.

Om utvecklingen från ifjol som en ordinär spelare i Superettan till nu framgångsrik startspelare i högsta serien, berättar han:

– Jag hade stora problem med ett hopparknä under 2015. Kunde spela, men hade ofta mycket ont efter matcherna. Nu efter månader av rehabilitering är smärtan borta. Jag känner mig helt frisk och det är så mycket enklare att både träna och spela.

Det är ingen hemlighet att Graham Potter i Dennis Widgren ser talangen med stor utvecklingspotential. Managern visar det genom att ständigt ta ut honom i förstaelvan. Även efter AIK-matchen, där Dennis floppade, men ändå gavs en ny chans i nästa match och han tog den.

– När Du känner förtroende bygger det trygghet och när vi både spelar bra och vinner matcher kommer också självförtroendet. Fast här måste det finnas en balans. Så vi inte drabbas av övermod och glömmer att göra skitjobbet. För springer vi inte för varandra blir allt genast svårare. Här är den mentala biten viktig.

Dennis Widgren har haft kontrakt med ÖFK sedan han var 16. Sex år senare spelar han i Allsvenskan, men ser den svenska högsta serien bara som ett delmål. Han vill bli proffs på riktigt.

– Jag drömmer om spel i utlandet. Inte så att jag tänker på det varje dag, men även om det är en bit kvar måste Du tro att det går ta sig vidare. Det är en drivkraft hos mig. Om det sen tar fem år från nu, så får det väl göra det då.

Han är inte överraskad av att ÖFK vare sig nått Allsvenskan, eller som i söndags spelade ut IFK Göteborg.

– För mig som tränat under Graham Potter i mer än fem år och dagligen ser hans kvalitéer, är utvecklingen naturlig. Det finns mer potential i det här laget, ler Dennis Widgren, innan han släntrar ut från lunchrestaurangen och börjar fundera på nästa gubbe att plocka ner: På onsdag kväll är det Jordan Larsson i Helsingborg han ska tampas emot.

MER OM ÖFK:

Drömmålet visade vägen för Östersund – nollade IFK Göteborg: "Bara att klippa till"

Så var matchen mellan Östersund och Göteborg minut för minut

Här är spelarbetygen efter ÖFK–Blåvitt

Krönika: IFK-klacken vecklade ihop sin banderoll efter lektionen av ÖFK

Bildextra: Publikfest när ÖFK möter formstarkt IFK Göteborg

Repris-TV: Vårt livesända uppsnack inför matchen

Äntligen plockade Potter upp Mensiro ur frysboxen – en allsvensk debut som smakade mer

Nouri triggades av trycket och kaptensbindeln – bäst på plan mot tuffaste motståndaren

Mer läsning

Annons