Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen start för Ghoddos i landslaget – är besviken: "Man vill alltid spela"

Östersunds Saman Ghoddos befinner sig med det svenska landslaget i Abu Dhabi och i morgon vankas match mot Slovakien.
Men det blir ingen start för ÖFK-mittfältaren.
– Men det gäller bara att hjälpa laget, jag vill ju fortfarande att Sverige ska vinna, säger han.

Annons

Saman Ghoddos.

I morgon spelar Sverige landskamp mot Slovakien i Abu Dhabi. Med i truppen är Östersunds Saman Ghoddos och Ken Sema. Ingen av dem är med i den tilltänkta startelvan, men båda har lovats speltid av förbundskapten Janne Andersson.

– Klart man är besviken, man vill alltid spela. Man vill alltid starta och spela så mycket som möjligt. Men det gäller bara att hjälpa laget, jag vill ju fortfarande att Sverige ska vinna, säger Ghoddos i podcasten Tjernström vs Lundh .

I podden talar han även bland annat ut om Östersunds succésäsong i allsvenskan, som gav honom hans landslagsplats. Men inte minst om resan dit, som har gått i raketfart för både Östersund och för Ghoddos, som för fyra år sedan var kontraktslös och hade fått sparken från sitt jobb som telefonförsäljare.

– Det såg inte så ljust ut som det gör nu i alla fall, säger Ghoddos.

Ghoddos själv menar dock att resan gärna hade fått gå ännu snabbare.

– Det har varit roligt. Det har gått lite långsamt när man har tagit alla stegen från division 1 till superettan till allsvenskan så ser det lite långsamt ut. Det jag kände var att från division 1 så hade jag kunnat tagit steget till allsvenskan lite snabbare, säger han i podden.

Som resten av Östersund tog han Fotbollssverige med storm den gångna säsongen. Mycket av den framgången kan tillskrivas tränare Graham Potter, som hyllas av ÖFK-mittfältaren.

– Det är väldigt svårt att förklara. Men han tänker på ett helt annat sätt. Han tänker på varenda detalj känns det som. Och det är väl det som gör honom till en så bra tränare, säger Ghoddos om Potter.

Mer läsning

Annons