Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Dyer om flyttryktena: "Det måste vara något stort för att lämna ÖFK"

Första allsvenska säsongen är över för Östersunds FK. Nu börjar jobbet mot nästa och frågan: Vilka stannar och vilka försvinner?
– Allt här är jättebra. Det skulle vara tufft att lämna ÖFK, säger lagkaptenen Alex Dyer, som sagts vara på väg till Elfsborg.

Annons

Alex Dyer stod för ett fint nickmål till 1–2 i första halvlek hemma mot Gefle. ÖFK föll 2–4 i säsongsfinal och efter matchen pratade ÖFK-kaptenen om flyttryktena.

Redan innan säsongen 2016 gjort bokslut så började ryktena snurra. Alex Dyer var mer eller mindre klar för allsvenska konkurrenten Elfsborg och Djurgården jagade både mittfältaren Brwa Nouri och tränaren Graham Potter.

Efter att sista matchen spelats berättar spelarna själva om flyttryktena.

– Jag har inget kontrakt från Elfsborg eller någon annan klubb. Just nu är jag fortsatt här i Östersund och vet inte vad som ska hända, säger Alex Dyer, som är en av många spelare i ÖFK vars kontrakt går ut nu efter säsongen.

Att ÖFK inte har de ekonomiska musklerna och kan matcha storlagen när det gäller löner är ett faktum. Men frågan är hur avgörande lönechecken är?

– Man vill alltid tjäna mycket pengar, men det är inte alltid det som gör en lycklig, säger Alex Dyer och utvecklar resonemanget:

– ÖFK är en liten klubb i en liten stad, men kan konkurrera på andra sätt. Man har ett unikt sätt att spela fotboll och en unik förening på att skapa en miljö som gör att man trivs, säger Alex Dyer.

Men ÖFK-kaptenen ställer sig ändå inte helt främmande för att gå till en annan allsvensk klubb.

– Det beror helt på vilket lag och klubb det är. Jag har stora mål och vill spela där jag kan bli den bästa möjliga spelaren, säger Alex Dyer, men lägger också till:

– Jag vill utvecklas som spelare och kanske behöver lämna för det, men samtidigt har jag utvecklats jättemycket i ÖFK och vet att jag skulle fortsätta göra det om jag blir kvar. Det måste vara något stort för att lämna ÖFK.

ÖFK:s lilla mittfältsjätte Fouad Bachirou, här vid den fina bortamatchen mot Malmö, säger att han gärna fortsätter med laget ännu en säsong.

En annan med utgående kontrakt är den säkre mittfältsspelaren Fouad Bachirou. Han har fått en egen sång tillägnad av ÖFK-klacken Falkarna som sjunger "Vi har Bachirou".

När han i Sportens web-tv-sända eftersnack får frågan om de får fortsätta sjunga så, svarar han:

– Jag hoppas det blir så. Pratar med klubben om vad som är bäst för mig. Jag trivs bra här, vi spelar den fotboll som jag vill spela. Jag hade problem med skador och inte fått ut allt jag önskat i år, så vi får se vad det kan bli nästa år, säger Fouad Bachirou.

Vad hans mittfältskompis Brwa Nouri säger om flyttryktena får vi vänta och höra. Han missade säsongsfinalen då han i stället gjorde debut med Iraks landslag i träningsmatch mot Jordanien.

ÖFK-ordförande Daniel Kindberg är dock beredd på att det blir mycket jobb kring spelare och kontrakt nu en tid i november och december:

– Det ska vara klart innan jul. Vi börjar med att skriva med de spelare som ska vara kvar. Vi vet att de utsätts för lockelser med gigantiska lönecheckar, men fotbolls- och utvecklingsmässigt står vi starka och vi tror att alla våra spelare vill vara kvar hos oss.

Om premiärsäsongen i allsvenskan säger Daniel Kindberg:

– Vi har gjort prestationer under säsongen som varit fantastiska. Men resultatmässigt kan vi inte stå och jubla över en åttondeplats. Det är i mitten, sämre än mellanmjölk. Så att bli åtta är vi inte nöjd med, det är mest skit.

Se när Alex Dyer gästade vår livesändning efter matchen här:

Mer att läsa och se efter ÖFK:s säsongfinal i allsvenskan:

Klart: ÖFK ställs mot Hammarby i Svenska cupen

Här är alla spelarna i ÖFK:s trupp under den historiska debutsäsongen i allsvenskan

Östersunds FK showar vidare – här är statistiken du inte vill missa om premiärsäsongen i allsvenskan

Saman Ghoddos nådde sin målsättning på tio mål: "Jag hoppas på fler nästa säsong"

Hans Andersson: Härlig början, trist slut – men ÖFK får ändå toppbetyg

Energifyllt Gefle sänkte ÖFK i målglad säsongsavslutning

Många låga betyg efter den tunga ÖFK-förlusten mot Gefle

Här gör Saman Ghoddos ÖFK:s sista mål för säsongen – reducerar i slutminuterna mot Gefle

Efter tunga starten – här reducerar lagkapten Dyer för ÖFK

Mer läsning