Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kindberg gjorde avtryck och fick en alldeles egen mikrofon i silver: "Det är stort för mig"

Först blev Graham Potter årets tränare och en halvtimme senare var det Daniel Kindbergs tur att få ett specialpris som "Årets röst".

Annons

Daniel Kindberg fick pris som

Snacka om att Östersund och ÖFK satte färg på C-mores fotbollsgala. Allsvenskans nykomling har i många bemärkelser fått massor av uppmärksam och positiv feedback under sin premiärsäsong.

Nu fick alltså två klubbrepresentanter ta plats på scen och i direktsändning bli belönad för sina insatser under fotbollsåret.

Juruns statuter till "Årets röst" var att priset går till den ledare eller spelare som gjort avtryck i media under den allsvenska säsongen och som vågat stå för sina åsikter.

Daniel Kindberg i direktsändning under C-mores gala där ÖFK-basen även han fick gå upp på scen och motta pris.

– Det här är stort för mig, jättestort. Jag har respekt för många kunniga fotbollsjournalister och att de nu vill ge mig den här utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på att vi har lyckats sätta ÖFK på fotbollskartan, menar Kindberg.

– Jag kan inte styra hur jag uppfattas. Inte heller kan jag vara mer än mig själv. Utifrån hur det såg ut för fem år sedan är det förstås smått surrealistiskt att därför stå här i en TV-studio och få ta emot pris. Det är smickrande, inte tu tal om annat.

Men Kindberg tog sig snabbt ner på jorden:

– Vår resa har inte alltid varit guldskimrande. Och vi är långt ifrån färdiga, bara på väg mot nya mål. Om vi lagt ner massor av arbete och energi så är det minst lika mycket som väntar oss framåt. Och även om det här ikväll är Graham och jag som får stå i rampljuset vore det här jobbet omöjligt om det inte fanns en stark och omfattande organisation bakom med många enskilda människor som gör ett fantastiskt arbet i det tysta, sa ÖFK:s ordförande.

Att Fotbollskanalens journalister nu utsett Kindberg till "Årets röst" är enligt Kindberg verkligen att hamna i förnämligt sällskap.

– Före mig har bland annat John Alvbåge, Anders Svensson och Kennedy Bakircioglu, fått motsvarande utmärkelse. Jag känner inte Anders Svensson, men har alltid hållit honom för att vara en sjutusans duktig fotbollsspelare. Det är trevligt att ändå i något avseende få vara i samma celebra gäng som honom och de andra profilerna, log Kindberg.

Naturligtvis var den här kvällen även en möjlighet för Östersunds FK att inför en stor publik få ytterligare goodwill på riksplanet. Någonting som varumärket givetvis stärks av.

Mer läsning

Annons