Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK bollsäkrast i allsvenskan – "Sotte" är ligans bästa passningsspelare enligt statistiken

ÖFK är det lag som är bäst på att behandla bollen i hela allsvenskan. Laget toppar statstiken för passningsprocent och i spelarstatistiken är fem av allsvenskans sju passningssäkraste ÖFK-spelare.

Annons

Bäst av alla är Sotirios Papagiannopoulos som hittat rätt med 93 procent av alla passningar han har slagit under säsongen, enligt statistik från sidan whoscored.com.

Sotirios Papagiannopoulos slår sällan bort en boll. Endast sju gånger av hundra går bollen till fel mottagare. Med det är han bäst i allsvenskan.

Tvåa på listan, med 91,9 procent, är en annan försvarare: Per Karlsson i AIK. Sedan kommer ÖFK:s mittfältsduo Brwa Nouri och Fouad Bachirou på delad tredjeplats i statistiken.

Nouri och Bachirou har hittat rätt med 91 procent av passningarna under säsongen och är med det allsvenskans bästa mittfältare i statistiken med god marginal.

Häckens Emil Wahlström knep femteplatsen i statistiklistan med 90,8 procent, men bakom honom kommer ytterligare två ÖFK-spelare. Sam Mensiro, 90,2, och Tom Pettersson, 89,9, tar sjätte- och sjundeplatsen i statistiken och ser till att ÖFK dominerar topplistan över statistiken.

Även sammanlagt, som lag, är ÖFK etta med 85,5 procent rätt slagna passningar på hela säsongen. IFK Norrköping är tvåa på listan med 83,7 procent.

När det kommer till bollinnehav var ÖFK delad tvåa, tillsammans med IFK Norrköping, på 54,9 procent enligt whoscored.com. Etta på listan är mästarlaget Malmö FF som ägde bollen 56,5 procent av i de 30 matcher som spelades under säsongen.

För dig som loggar in:

Fredrik Sjölund: Ett nytt Europaäventyr är inte kört än – upplagt för ny cupfest

Rachel Potter om sonen som går i Grahams fotspår: "Han imiterar sin pappa"

Andersson bäst igen för ÖFK – så betygsätts laget efter matchen mot J-Södra

Mer läsning

Annons