Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK bryter ny mark – blir första hbtq-certifierade fotbollslaget: " Vi tror på styrka genom mångfald"

Östersunds FK vill verka för mångfald och alla människors lika värde.
Därför väljer klubben nu, som första idrottsförening i Sverige, att bli hbtq-certifierat.
– Vi tror på styrka genom mångfald. Hbtq-certifieringen är ett naturligt nästa steg för oss, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds Fotbollsklubb i ett pressmeddelande.

Annons

ÖFK gör inte bara avtryck på fotbollsplanen.

Under de senaste åren har klubben varit involverade i projekt för ett samhälle som är öppet för allt och alla. Nu fortsätter föreningen på samma spår.

Från och med i dag (onsdag) är klubben hbtq-certifierat. Sofia B Karlsson, som jobbar för RFSL, kommer leda certifieringen, skriver ÖFK.

– Idrottsrörelsen har en roll att spela i en positiv samhällsutveckling där vi står upp för varandra. Jag ser fram emot att arbeta med ÖFK, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Östersunds FK showar vidare – här är statistiken du inte vill missa om premiärsäsongen i Allsvenskan

Tidigare har det rapporterats att hockeyklubben Kiruna IF var den första hbtq-certifierade idrottsföreningen, men enligt Sofia B Karlsson blir ÖFK först. Hbtq verkar för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner rättigheter och villkor.

ÖFK skriver på sin hemsida att "genomföra en RFSL:s hbtq-certifiering är ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande."

– I ÖFK vill vi utveckla hela människan, helt enkelt för att vi vet att det gör att vi vinner fler matcher. Ökad kunskap och förståelse ger tolerans och skapar vinnare på och utanför planen, säger Daniel Kindberg.

SE MER: Ken Sema efter ÖFK:s kross och drömmålet: "Riktigt fint mål"

Mer läsning

Annons