Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK erbjuder endagskontrakt till högstbjudande: "Ville göra något annorlunda"

I fjol samlade Musikhjälpen in drygt 31 miljoner kronor till att ingen ska behöva fly undan klimatet. Till årets insamling, som går till att barn i krigsområden ska ha möjlgihet att gå i skolan, hjälper ÖFK till genom att auktionera ut ett spelarkontrakt.

Annons

TV: Hemma hos Graham Potter: "Vanligtvis är det kaos, i dag är det rent och fint"

”Barn i krig har rätt att gå i skolan” är rubriken för årets upplaga av Musikhjälpen, som varje år samlar in pengar genom Radiohjälpen till olika ändamål.

Östersunds FK har tidigare år deltagit i insamlingar i form av projektets "bössor", men har i år en idé som nu auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen.

Den som vinner auktionen kommer att få skriva ett endagskontrakt med klubben, delta på lagets gemensamma frukost och på en träning.

– Idén kom från en av våra ungdomsledare, Robin Bramsered. Vi har sett att andra allsvenska lag auktionerat ut signerade matchtröjor och så, men vi tyckte att Robin hade så roliga idéer och anammade därför dem. Vi ville göra något annorlunda, säger Jonas Nilsson på ÖFK:s kansli.

ÖFK kommer att få ett nyförvärv under säsongen. Den som vinner auktionen som nu pågår får bli ÖFK-spelare under en dag.

Bara på en timme efter att auktionen publicerades hade cirka 30 bud kommit in och högsta budet var då på dryga 600 kronor. Jonas Nilsson hoppas nu att det kan bli en viss kamp mellan klubbar och menar att andra klubbar är fria att låna ÖFK:s idé.

– Vi har inte gjort någon uppmaning mot andra klubbar, men det vore kul om andra hakade på också. Vi förbjuder ingen att göra på det här sättet, men alla sätt att bidra är bra. Musikhjälpen är en fantastisk grej som sker varje år, säger Nilsson.

Musikhjälpen pågår 12–18 december men ÖFK:s auktion fortsätter till 21 december. Utöver ÖFK har även supporterföreningen Falkarna en egen insamlingsbössa i årets Musikhjälpen.

Läs också: Se när Emelie, Lova och Meja – tre av ÖFK:s yngre supportrar får träffa en av idolerna

Mer läsning

Annons