Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergången till Djurgården sprack – nu berättar Nouri om hoten och svåra mötet med Potter: "Det var tårar"

Brwa Nouri hade allting klart med en övergång till Djurgården. Men allt sprack efter fansens protester.
Nu talar han ut om hoten, det tårfyllda mötet med Potter och hur han tänker om Djurgårdens agerande i efterhand.
– Vad är deras värdegrund?, frågar han sig i Olof Lundhs podcast.

Annons

Läs också [+]: Brwa Nouri efter smällarna mot Sirius: "Det är touchens fel"

Brwa Nouri stannade i ÖFK.

I höstas avslöjades att Brwa Nouri skulle flytta hem till Stockholm. Han hade skrivit på ett treårskontrakt för Djurgården – när deras fans protesterade med yttranden både mot klubben och spelaren själv.

Orsaken var hans bakgrund i AIK och den omtalade händelsen på inkilningen under hans juniortid i klubben.

Nouri berättar om övergången som sprack, i Olof Lundhs podcast.

– Det var hot, det var sms, det var det ena och det andra. Det var inget jag brydde mig om speciellt mycket, jag kände att de fick tycka lite vad de ville, men mina nära och kära, min mamma och min flickvän, de tog åt sig. ”Det här är inte Brwa, det här är verkligen inte så jag ser honom”. Och visst, jag har gjort de här grejerna som djurgårdsfansen talar om. Först och främst tycker jag inte att man ska kasta sten i glashus. Jag tror inte att någon person är fläckfri i sitt förflutna. Men jag tror inte att man har läst eftertexten i vad som har hänt människan Brwa efter de här sakerna, säger han i Olof Lundhs podcast.

Läs också: Uppgifter: Nouri går inte till Djurgården – stoppas av fansen

Orsaken till att Djurgården var intressant för Nouri hade inte med fotbollen i sig att göra. Det handlade om familjen och att kunna komma tillbaka till staden han växte upp i, efter att ha fått komma på fötter genom en resa i ÖFK och Dalkurd.

Avskedet hade varit tårfyllt.

– Jag tog beslutet att prata med Graham och säga vad jag kände, att jag började komma upp i ålder och skulle vilja testa på något annat. Men det samtalet jag hade med Graham… Det var tårar som kom, det var väldigt jobbigt och hårt. Jag kände någonstans ”vad är det egentligen jag gör?”.

Men så plötsligt drog sig Djurgården ur. ÖFK klev direkt tillbaka in i bilden.

– När då Djurgården säger att de inte kunde gå vidare med det här fastän sakerna var klara, då var man lite halvpanikslagen. ”Vad fan ska man göra nu”, liksom. Det fick mig att säga upp mig från mitt jobb med Graham, det var det svåraste samtalet jag någonsin haft, och då har jag ändå haft en del svåra samtal genom åren kan jag tala om. Så vad fansen tyckte… Man får komma ihåg att det är en liten skara personer. Jag tror att 90 procent av Djurgårdens fans inte är på det viset som de här fansen som visade sig.

Läs också: Brwa Nouri kan få miljoner av Djurgården – utan att ha spelat en enda minut: "Jag kommenterar inte det där"

När han ser tillbaka på det i dag, verkar han inte särskilt imponerad av Djurgårdens agerande.

Och för Nouri var det bara Stockholm eller Östersund som gällde. Annars fick det vara.

Nu kommer karriären fortsätta i ÖFK i stället.

– Jag förstår att man tar i beaktande att fans kan tycka och att man vill grunda sitt beslut på vad människor, fans och medlemmar tycker. Men samtidigt, vad är deras värdegrund? Det är inte så att jag är en våldsbrottsling i dag. Jag gjorde väldigt många fel när jag var yngre, men jag tycker också att det är farligare att ge en person som inte har gjort misstag chansen än att ge en person som har gjort sitt misstag och blivit en okej människa chansen.

Mer läsning

Annons