Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övertygande seger men olycklig skada för ÖFK i träningsmatchen mot Hammarby

/

300 Hammarbyfans fick se sitt lag lämna planen mållöst mot ÖFK.
– Vi gjorde en stabil match. Men det är bara träningsmatch så vi ska inte dra några större växlar av det här, sa ÖFK-tränaren Graham Potter.

Annons

Efter en mållös första halvlek i träningsmatchen i spanska Salou mellan Östersunds FK och Hammarby blev det mer drag i ÖFK:s anfall i andra. Hosam Aiesh bytte i paus med en ganska anonym Andrew Stadler och Aiesh kom in med den energi som krävdes.

Han låg också bakom 1–0 som Alex Dyer prickade in efter en tilltrasslad situation. Han bjöd senare på en fin passning till Saman Ghoddos som kunde sparka in sitt första mål för klubben.

ÖFK hade det mesta och bästa av spelet, men de straffades hårt vid minsta misstag. Hammarby bjöds på några riktigt vassa lägen. Aly Keita var dock med på noterna och han stod i vägen för de sju avslut som Hammarby hade.

ÖFK var desto mer effektiva som kunde sätta två av sina fyra avslut.

– Det är väl just misstagen vi måste se över om vi ska ta fram något som inte var riktigt bra. I övrigt är jag rätt nöjd med hur vi presterade. Men det är klart att det känns tråkigt med skadorna, sa Graham Potter.

Hosam Aiesh blev brutalt tacklad in i ÖFK:s avbytarbänk och slog med full kraft låret i bänken. Det var nära att det skulle bli slagsmål mellan flera spelare efter händelsen, men domartrion fick alla att lugna sig.

– Det går inte att säga riktigt hur illa det här. Jag hoppas att det "bara" är en rejäl lårkaka. Han har väldigt ont, sa sjukgymnasten Frida Eklund.

I samma veva fick också nyförvärvet Gabriel Somi en smäll då han fick spelarna över sig på avbytarbänken. Han hade redan ont i en fot, men fick nu också en skada på vaden.

I Hammarby var man inte alltför nedslagna efter matchen.

– Det är klart att det är roligare att vinna än att förlora. Men vi hade 7–4 i målchanser. Jag tycker att Östersund fortsätter att spela en trevlig fotboll precis som de gjort tidigare. Men när vi möts i premiären är det nog inte de här två startelvorna vi ser, sa Nanne Bergstrand.

Nu fortsätter både Hammarby och ÖFK sitt träningsläger i spanska Salou. För ÖFK väntar match på en träningsanläggning i Barcelona på torsdag. Då möter man UE Cornella från den spanska tredjeligan.

Läs mer om matchen ÖFK– Hammarby:

Läs hela direktrapporteringen från matchen här

Hammarbystjärnan inför matchen: ”Underskatta inte Östersunds FK”

Här hittar du alla nyheter om ÖFK

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons