Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeln stoppar ÖFK-spelaren från norska landslaget – men öppning finns: "Då måste han vänta lite"

ÖFK:s Dennis Widgren blev uttagen till norska landslaget, men tvingades tacka nej eftersom han inte ville avsluta sitt svenska medborgarskap.
Men regeln kan komma att ändras i framtiden.
– Om det går igenom så blir det inte förrän tidigast under 2019. Då måste Dennis i så fall vänta lite, säger Norges assisterande förbundskaptenen Per Joar Hansen till Nettavisen.

Annons
ÖFK:s Dennis Widgren.

► (+) Widgren om samtalet med Lagerbäck och beskedet till Norge: "Inget jag kommer ligga sömnlös över"

Först blev Östersunds vänsterback uttagen till två träningsmatcher för det norska landslaget i slutet av mars.

Sedan tvingades han ändå tacka nej eftersom han hade varit tvungen att avsluta sitt svenska medborgarskap för att kunna spela för Norge – något som Widgren inte var beredd att göra.

Men Norges regering har lagt ett förslag om att ta bort kravet på endast ett medborgarskap, och i en intervju med Nettavisen säger assisterande förbundskaptenen Per Joar Hansen att intresset för Widgren finns kvar.

– Om det går igenom så blir det inte förrän tidigast under 2019. Då måste Dennis i så fall vänta lite, eller plötsligt bestämma sig för att bli norsk nu. Han får ringa oss om han vill bli norsk här och nu, säger Hansen och fortsätter:

– Om han skulle spelat för oss nu hade han blivit tvungen att byta till norskt medborgarskap och det kommer inte hända. Han är självklart inte intresserad av det, eftersom han är född och uppvuxen i Sverige. Därför måste vi avvakta lite, säger han.

Dennis Widgren har en norsk pappa och en svensk mamma.

► (+) Dennis Widgren uttagen till det norska landslaget: "Det kom som en chock"

Mer läsning

Annons