Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronald Mukiibi kallad till Ugandas landslagssamling – ÖFK känner inte till uttagningen

Ugandas fotbollsförbund meddelade under onsdagen att ÖFK-spelaren Ronald Mukiibi blivit uttagen i den trupp som ska möta Zambia i en träningslandskamp kommande tisdag. Något som klubben inte fått någon information om.

Annons

Ronald Mukiibi jublar efter sitt mål mot Häcken tillsammans med Sotirios Papagiannopoulus och Ken Sema. Nu ser Mukiibi ut att bli ÖFK:s nästa landslagsman.

På sina officiella konton i sociala medier meddelade Ugandas fotbollsförbund att den svenskfödde ÖFK-backen, vars föräldrar kommer från Uganda, är en av spelarna som är uttagen i den trupp som ska möta Zambia i en träningslandskamp 8 november och Kongo i en VM-kvalmatch 12 november.

Läs också: Mukiibi efter succéstarten i allsvenskan – "Googlade Östersund när Graham ringde"

Till sidan Kawowo.com säger förbundskaptenen Milutin Sredejovic att han har följt Mukiibi under en längre tid. Något som även Fotbollskanalen rapporterat om tidigare under onsdagskvällen.

– Han är en jättebra spelare som jag har följt med stort intresse sedan 2014. Hans förmåga att göra mål på fasta situationer är extra viktig för laget i då vi behöver ta till vara på alla våra chanser, säger Sredejovic till sidan.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg kände inte till uppgifterna om Mukiibis landslagsuttagning under onsdagskvällen.

– Jag kan inte bekräfta någonting, men det skulle inte förvåna mig för han är en fantastisk fotbollsspelare. Men jag har varit med dem hela dagen i dag och ingen har sagt något och det brukar komma ett formellt brev. Vi ska inte utesluta det, men det är inget vi har hört, säger Kindberg till Sporten.

Sporten söker Ronald Mukiibi för en kommentar.

Läs också: ÖFK:s fina initiativ – bryter ny mark i Fotbollssverige: "Naturligt nästa steg för oss"

Mer läsning

Annons