Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saman Ghoddos skräckresa – kollapsade på flygplan: "Vet inte hur länge jag legat där"

Det blev ingen landslagsdebut med Iran för Saman Ghoddos. Och inte heller resan till samlingen blev ett trevligt minne för ÖFK-anfallaren. I stället blev flygresan till Sydkorea en riktig skräckupplevelse.
– Jag minns att jag frågade ”vad är det som har hänt?”, säger 24-åringen till osdsport.

Annons

Saman Ghoddos kollapsade på flyget till Sydkorea.

Svenska förbundskaptenen Janne Andersson hörde aldrig av sig, och i stället beslutade ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos att representera Irans landslag.

För Plus-kunder: Saman Ghoddos om samtalet som avgjorde bytet av landslag: "Jättestolt över mitt val"

Men när Ghoddos reste till Sydkorea och den första samlingen med sitt nya landslag fick 24-åringen knappast en positiv upplevelse. Ghoddos flög mot Sydkorea, men redan vid mellanlandningen i turkiska Istanbul uppstod problem. Planet som skulle ta honom vidare var försenat hela sex timmar, och i stället för att lyfta klockan ett på natten blev det avfärd sju på morgonen. Ghoddos – i rädsla att försova sig och missa planet – sov inte en blund.

LÄS MER: Här tränar Saman Ghoddos med iranska landslaget för första gången – kan debutera imorgon

Väl på planet så började ÖFK-anfallaren att må dåligt:

– Jag somnade snabbt och sov i fyra timmar. När jag vaknade var jag helt blöt. Det var precis som att jag hade duschat. Den första tanken jag hade var att jag måste spy! Jag gick till toaletten och där svimmade jag tydligen. Jag har ingen aning vad som hände, men jag vaknade med ansiktet mot toalettlocket. Jag vet inte hur länge jag legat där, säger Ghoddos till osdsport.

LÄS MER: Ghoddos får vänta på landslagsdebuten – fick se Irans VM-kvalmatch mot Sydkorea från läktarhåll

Efter att ha fått hjälp av personalen och ha lyckats somna om upprepade sig proceduren för Ghoddos, som återigen svimmande – denna gång framför flygpersonalen.

– Jag vaknade upp med en kall handduk i ansiktet och hade ingen aning om hur länge jag hade hade legat där. Jag minns att jag frågade ”vad är det som har hänt?” Det är klart att det är otäckt när en sådan grej händer ombord på ett flygplan, säger han till osdsport.

Ghoddos vaknade till och sittandes på golvet fick han i sig lite mat. Väl framme i Sydkorea, följande dag, skulle han göra sin första träning med det iranska landslaget.

– Dom måste ha undrat vad det var för spelare som de hade hämtat. Jag var verkligen inte bra, berättar Ghoddos.

För Plus-kunder: Profilerna inför ÖFK:s premiärmatch i oroligt Ukraina: "Fotbollen förenar"

LÄS MER: Så gick det för ÖFK:s Europamotståndare i helgen – Berlin kryssade i historisk match

För Plus-kunder: Skilda åsikter bland konkurrenterna – så går det för ÖFK i Europa: "Kommer inte gå längre"

Mer läsning

Annons