Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelbolagets svar – efter "hånet" mot ÖFK:s framträdande: "Uppenbart skämt"

Unibets tweet om ÖFK:s uppträdande på Fotbollsgalan har upprört klubbens supportrar.
Nu svarar spelbolaget – och ber om ursäkt till de som tagit sig illa vid.
– Jag vill understryka att det inte var meningen att håna något lag eller några supportrar, säger Unibets PR-chef Jonas Nilsson.

Annons

Det var under Fotbollsgalan i går som stora delar av ÖFK:s trupp visade att de kan annat än att bara spela fotboll.

Dansuppvisningen, som öppnade galan, har hyllats och för flera stärkt bilden av ÖFK som säsongens mest positiva överraskning i Allsvenskan.

SE MER: Här är hela ÖFK:s dans under Fotbollsgalan

Men efterspelet för ÖFK:s supportförening Falkarna har handlat om något annat än uppvisningen. Fokus har istället riktats mot spelbolaget Unibet som, efter klubbens dans, twittrade "Östersund borde bli tvångsnedflyttat till Division 4 efter den insatsen #fotbollsgalan".

På Falkarnas Facebook- och Twitter-sida har supporterföreningen krävt en ursäkt från Unibet.

Inte bara supporterföreningen upprördes av spelbolagets tweet. På instagram visar programledaren Pär Lernström sitt missnöje genom att skriva "Vad fan håller ni på med @unibetsverige ? Är det en medveten flört med trollen eller är det eran grej att sprida hat?".

I ett samtal med Sporten ger nu spelbolaget sin syn på den uppmärksammade tweeten.

– Nu har inte jag pratat med vår redaktör, men det är ett uppenbart skämt, men självklart olyckligt om någon ta illa vid. Det var inte vår mening, utan tanken var att det skulle vara ett uppenbart skämt, säger PR-chefen Jonas Nilsson och fortsätter:

– Sammanhanget var Fotbollsgalan och att vi skojade om den övningen. Vi tycker såklart inte att de ska tvångsnedflyttas. De har gjort en fantastisk säsong och varit en väldigt positiv överraskning.

Kan du förstå ÖFK-supportrarna som blir upprörda?

– Både ja och nej. Det är uppenbart att det är på skoj. Det är olycklig om man inte ser att vi gör det med glimten i ögat, avslutar Nilsson.

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg kände under tisdagsförmiddagen inte till Unibets tweet, men när han fick höra om det uppmärksammade inlägget tog han det hela med ro.

– Det lät lite konstigt. Det är inte direkt något skäl till att tvångsnedflyttas att man dansar, säger Kindberg, som menar att hans och spelbolagets sätt att se på humor är olika.

LÄS MER: Svenska mästaren vill ha Potter som tränare: "Vill ha en tränare med en ordentlig filosofi"

Mer läsning

Annons