Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportrarnas älskling skriver nytt kontrakt med ÖFK – kvar som mittfältsstrateg i ytterligare tre år framåt

Fouad Bachirou spelar med ÖFK i ytterligare tre år. Det är dagens positiva nyhet för alla jämtländska fotbollsälskare.

Annons

Fouad Bachirou väljer att stanna kvar i Östersund och i ÖFK för tre år framåt.

– Vi är väldigt glada för att i tuffast tänkbara konkurrens ha kunnat skriva om Bachirous kontrakt, säger ordföranden Daniel Kindberg.

– Fransmannen är mycket elegant i sin spelstil. Vi vet att han är älskad, inte minst av våra egna supportrar. Därför känns det naturligtvis bra att nu kunna signa honom för en lång period framåt. Det ger oss trygghet, konstaterar Kindberg.

Fouad Bachirou kom till Sverige och Östersund sommaren 2014. Han spelade dessförinnan i Skottland, men är fransman och skolad i Paris S:t Germains ungdomsakademi.

ÖFK:s andretränare Billy Reid hittade Bachirou i den skotska andradivisionen. Där förde han en delvis undanskymd tillvaro innan han plockades över till ÖFK.

Bachirous tid i Jämtland har präglats av toppar och dalar, men mest toppar. Hans fina teknik kombinerad med en otrolig fysik och mentalitet att alltid vilja vinna tillbaks en förlorad boll, har gjort honom till en av hemmasupportrarnas favorit.

– Jag liknar honom vid en spindelman som verkar kunna dyka upp överallt på plan, beredd att göra allt för sitt lag. Vi tror att Bachirou har ytterligare en dimension inom sig, som vi hoppas han kan utveckla framöver, menar ÖFK:s klubbordförande.

TV: Återupplev Fouad Bachirous första mål i ÖFK – se den otroliga volleyträffen mot Malmö här

En viktig pusselbit för ÖFK:s mittfält finns nu på plats inför 2017 i och med att Fouad Bachirou väljer att spela vidare för Jämtlandsklubben.

Fotbollspuls: Stor ÖFK-special – spelare som kan lämna och värvas till klubben: "Förvånad om han blir kvar"

Fransmannens roll är främst som bollvinnare på mittfältet. Men han är parallellt en bra tekniker, framspelare och har ett gångbart skott, som han hittills dock inte visat så ofta.

Men han fick göra ett av målen på bortaplan mot Malmö FF när ÖFK vann med 3–0. Då sken han ikapp med solen. Visade innerlig glädje.

Att det blivit en del dalar hänger samman med Fouads självutplånande spelstil. Hans offervilja sliter hårt på kroppen och själv känner han knappt efter om han har ont. Han spelar bara vidare.

Dock har han blivit snällare mot sig själv, kanske också beroende på fysioterapeuten Jenny Larssons jobb med att hålla spelarna i fysiskt trim.

En höftoperation förra vintern innebar dock en längre tids rehabilitering. När Bachirou kom tillbaks fick han nästan omgående en annan skada, som hämmade hans rörelser.

"Fouad Bachirou har ont i den så kallade symfysen, en led mellan höger och vänster blygdben i bäckenet. Han har haft smärtor ända sedan i fjol sommar (2015), men han både tränade och spelade vidare trots att han då hade ont", berättade Jenny Larsson om skadan som blev akut i april, mitt under det allsvenska seriespelet.

Det var hemma mot Örebro som Fouad Bachirou plötsligt bara satte sig ner mitt på plan, oförmögen att spela vidare. Sedan följde en längre tid av ny rehabilitering.

Men i höst var han tillbaka och mot slutet av säsongen spelade Bachirou storstilat, inte minst mot Malmö FF och i några av hemmamatcherna. Även om ÖFK förlorade med 2–4 mot Gefle i sista omgången var Bachirou då en av planens giganter.

Nu blir han alltså kvar i ÖFK för lång tid framåt, ett välkommet besked, speciellt som en av hans radarkamrater på mittfältet, Alex Dyer, omgärdas av starka flyttrykten till Elfsborg.

Sporten har försökt nå Fouad Bachirou för en kommentar, men fransmannen är för närvarande upptagen med landslagsspel för Komorerna, nationen och ögruppen som är belägen utanför Afrikas östkust, inte långt från Madagaskar.

Läs också: Falkarna: "Han har mer att visa än vad han visade i år"

Mer läsning

Annons