Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk mästare blir ny mittback i ÖFK – bara han klarar läkarundersökningen

/
  • Walid Atta klev av planet på Frösön vid lunchtid och nu ska han först läkarundersökas innan det blir kontraktsskrivning. Allt talar sen för att göteborgaren blir det nya försvarslåset i backlinjen inför den allsvenska säsongen.

Svenske mästaren Walid Atta landade vid lunchtid på Frösö flygplats. Han är ÖFK:s nye mittback. 29-åringen vann SM-guld med AIK 2009. Nu ska han se till att Östersund håller tätt i Allsvenskan.

Annons

– Jag är spelskicklig, bekväm med bollen och bra på huvudet, berättade Walid Atta för Sporten bara minuter sedan han landat.

– Samtidigt behöver jag träning. De senaste månaderna har jag tränat själv hemmavid i Göteborg, fortsatte han om sin formstatus.

LÄS MER: TV-experten gav beröm, men Potter ser mycket jobb framför sig innan den allsvenska premiären

ÖFK har jagat en spelskicklig mittback under en längre tid. Efter smällen i Norrköping, 0-4, stod det också klart att nuvarande försvarslinje läcker. Visserligen var det långt ifrån bara backlinjen som får ta på sig ansvaret för de fyra baklängesmålen mot de regerande svenska mästarna. Men ett par rediga markeringsmissar handlade det om i samband med några av målen.

Walid Atta är en fotbollsvagabond. Han föddes i Riyadh, Saudiarabien. Växte upp i Göteborg och har Gunnilse som moderklubb när det gäller seniorfotboll.

Sina största framgångar nådde han åren 2009-2010 när han vann både SM-guld och Svenska Cupen med AIK 2009, plus Supercupen i samma klubb året därpå.

SE OCKSÅ: Här blir det kaos på ÖFK:s träning

Sen flyttade han till Kroatien och spelade för både Lokomotiva och Dinamo Zagreb. Efter det blev det både Helsingborg och BK Häcken i Allsvenskan innan han ytterligare en gång försvann utomlands. Senast gick flyttlasset till Turkiet.

– Det gick bra så länge Stewart Baxter var tränare i Genclerbirligi, (högsta ligan), men sen fick jag ingen speltid.

Hamnade du i frysboxen?

– Ännu längre bort, jag fick träna med juniorerna. Det var ren och skär politik. Den nya lagledningen ville inte alls att jag skulle vara kvar fastän jag ingenting gjort själv för att diskvalificera mig. Jag ville bara spela.

Ett treårskontrakt bröts och Walid Atta flyttade hem till Göteborg. Där har han nu varit tills Östersund började visa intresse på allvar.

Vid lunchtid på tisdagen landade han också tillsammans med två agenter. Nu väntar läkarundersökning innan det blir kontraktsskrivning.

– Jag är inte orolig för läkarundersökningen. Känner mig helt frisk och fräsch, men som jag sagt: Jag behöver träning.

Hur ser du på att flytta hit till Östersund?

– Det är spännande förstås. Jag gillar snö, ler han innan agenterna och ÖFK:s mottagningskommitté i form av Bengt Olsson drar i honom och vill iväg mot klubbens högkvarter på Jämtkraft Arena.

Mer läsning

Annons