Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänade stora pengar på att lura sig till kontrakt med storklubbar – Kindberg försökte stoppa bluffen: "Skämmigt"

Sportbladet har med en rad dokument som bevis, kunnat peka ut hur en fotbollsspelare fick proffskontrakt med storklubbar, på falska meriter.
ÖFK:s Daniel Kindberg var en av de som försökte stoppa mannen.
– Han är en bluff. Han är en superbluff, säger han till Sportbladet.

Annons

För Plus-kunder: Daniel Kindberg efter avslöjandet om bluffspelaren: "Klart att det finns en skumrasksida inom världens största idrott"

Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK.

Den svenska spelaren var en lovande fotbollstalang som spelade U17-VM för ett afrikanskt land.

Men sedan verkar karriären ha tagit en tragisk vändning. Något som Sportbladet avslöjar med flera dokument, mejl och meddelanden, bland annat.

De har också pratat med flera nyckelpersoner i storyn. Bland annat Daniel Kindberg, Östersunds ordförande, som försökte stoppa det hela.

För Plus-kunder: Fritzson på plats i Östersund: "Allt går snabbare här"

Fotbollsspelaren ska i samband med att han skrivit på för ett känt internationellt fotbollslag ha påstått att han spelat för ett annat lag som Kindberg har goda relationer till.

Men så var det inte, visade det sig när journalister gjorde eftersökningar. Mannen hade bara fotat sig med en lagtröja och skickat bilden och citat om sin glädje över kontraktet till en journalist, skriver Sportbladet.

Kindberg sökte då upp den aktuella spelaren.

– I början försökte både han och hans pappa slingra sig men jag sa bara att jag sitter ju här med laget. Det är mina kompisar så det är bara att lägga av direkt. Jag sa åt dem att jag skulle ringa polisen om de inte lade av, säger han till Sportbladet.

Läs också: Här blir ÖFK Sveriges första HBTQ-certifierade fotbollsklubb

ÖFK:s och den aktuella fotbollsklubben har goda relationer sedan tidigare, och det tycks helt enkelt ha varit fel klubb att försöka använda sig av.

– Eftersom vi brukar åka på lite scoutingresor tillsammans i Skandinavien tyckte jag det var lite märkligt att de värvat en svensk spelare utan att prata med oss men han förstod ingenting, säger Kindberg till Sportbladet.

– Han är en bluff. Han är en superbluff. Han använder referenser och händelser som aldrig har funnits. Det är lite skämmigt att det är en svensk som far runt på det här sättet och det är viktigt att såna avslöjas. Det här är det sämsta man kan göra men det visar också en svaghet i fotbollssystemet. Det måste man ändå säga.

Mer läsning

Annons