Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träningsstart en vecka tidigare på Jämtkraft Arena – om ÖFK betalar

/
  • Snöröjningen startades i veckan och det gröna konstgräset börjar skymtas på Jämtkraft Arena. Bollen om tidigare start för träning ligger nu hos Östersunds FK som måste betala för den extra veckans värme för att den önskan ska slå in.
  • Snöröjningen startades i veckan och det gröna konstgräset börjar skymtas på Jämtkraft Arena. Bollen om tidigare start för träning ligger nu hos Östersunds FK som måste betala för den extra veckans värme för att den önskan ska slå in.

Snön har börjat plogas bort från konstgräset på Jämtkraft Arena och ÖFK:s önskan om en veckas tidigare start skulle kunna slå in. Men den allsvenska klubben måste då sannolikt betala för den extra värmen – vilket de inte är beredda att göra.

Annons

– Det är 15 februari som är det datum som gällt sedan länge som start på arenan och det är det som det är budgeterat för. ÖFK är väl medveten om vad det kostar att slå på värmen tidigare. Inget är bestämt än, men på ett eller annat sätt så löser det sig nog till veckan, säger Johan Palm, chef på kultur- och fritidsförvaltningen på Östersunds kommun.

– De pengar de tycker att vi ska betala för det, 70 000–80 000, det är vi inte beredda att betala. Då åker vi till Norge och spelar och till Sundsvall för träning i stället, säger Daniel Kindberg, ÖFK:s ordförande.

Östersunds FK har en tidigare start på tävlingssäsongen i år, inte genom allsvenska platsen men däremot för att klubben ska spela gruppspelet i Svenska cupen. Den öppnas med bortamatch mot svenska mästarna IFK Norrköping redan 20 februari.

För att kunna förbereda sig på bästa sätt inför det har ÖFK ställt önskemål om att kunna använda Jämtkraft Arena som träningsplan från 8 februari, en vecka tidigare alltså. Allt förutsatt att väder och vind möjliggör fotbollspass utomhus då förstås.

Lördag 13 februari har ÖFK dessutom bokat in säsongens första träningsmatch på arenan, då mot norska Ranheim. En veckas tidigareläggning skulle också göra att ÖFK kan fortsätta träningen på fullstor plan när de kommer hem från lägret i Salou utanför Barcelona i Spanien.

För att kunna gå allsvenska klubben till mötes startade teknisk förvaltning på Östersunds kommun snöröjningen på Jämtkraft Arena nu i veckan.

– Vi måste ju snöröja även inför 15 februari och nu är vi redo att skruva på värmen när vi får en beställning, säger Örjan Jervidal, chef på tekniska förvaltningen.

En beställning som kommer när det är avtalat och klart med betalning med Östersunds FK. Men det verkar nu alltså inte bli av.

– Vi har fått reda på via driftorganisationen vad det kostar, sedan har vi pratat med kommunchefen Anders Wennerberg, men inte fått annat besked än att han inte visste vem som skulle ta besluten. Men vi betalar inte det de vill ha för uppstarten här, då är det bättre vi lägger pengarna på annat håll, säger Daniel Kindberg.

Läs mer om Östersunds FK:

ÖFK på försäsongsläger i Spanien – följ allt här

Sporten tv-sänder ÖFK:s träningsmatch från Spanien

Hammarbys tränare om Östersunds FK

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons