Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken uppvisning – Östersund utklassade Örebro och vann med 5–1

Mötet i mittens rike gick till Östersunds FK. Utan pardon.
Örebro sveptes undan av Östersunds anfallsvågor och 5–1 var faktiskt i underkant.
Saman Ghoddos gjorde två mål och närmar sig topp-10 i skytteligan.

Annons

Östersund jublar efter chockstarten; 1–0 redan efter tre minuter. Målskytten Alex Dyer kramas om.

Två poäng skiljde lagen innan matchen, sjuan mot nian, men skillnaden på planen var större.

Östersund dominerade matchen på alla sätt. Man var bättre med bollen, kvickare och spelade med ett klart större självförtroende.

För tredje matchen i rad kunde man också omsätta spelövertaget i mål.

Östersund satte 1–0 efter tre minuter sedan Alex Dyer väggpassat sig igenom med Saman Ghoddos och högerskjutit i bortre hörnet förbi Oscar Jansson. Ett snyggt och modernt fotbollsmål.

2–0 var också en läckerbit: Ett ihållande anfall avslutades med ett instick till Hosam Aiesh, vars inspel nådde Ken Sema som hade världens enklaste sak att bredsida in bollen.

Bachirou var nära att göra 3–0 på ännu ett mönsteranfall. Örebro var tvåa på det mesta och tränaren Alexander Axén skrek från sidan.

Istället bjöds Örebro in i matchen när Sam Mensiras felpass öppnade upp för ett kontraanfall.

Robert Åhman-Persson avslutade med ett vänsterskott förbi Hampus Nilsson sedan Nahir Besara hittat in med ett snyggt instick mellan ÖFK-backarna.

3–1 kom också, på straff av Saman Ghoddos, sedan Ken Sema fällts av Daniel Björqvist.

Hemmalaget, som vann vårmatchen med 4–2, hade svårt både bakåt och framåt. Östersund spelade med stor rörelse, vävde ihop sina snygga passningsmönster och vågade spela sitt sedvanliga spel.

Gästerna hittade hela tiden öppningar framåt, samtidigt som man jobbade bra hemåt när man väl tappat bollen.

– Vi rullar ut dem och de får jaga, sa Ken Sema i halvtid det var en exakt analys av första halvlek.

Oscar Jansson lägger vantarna på bollen framför pigge Hosam Aiesh.

Örebrotränaren Alexander Axén var förstås missnöjd i paus och sa så här i C-Moores sändning:

– Vi har kommit på mellanhand och behöver samla ihop oss. Vi måste göra det bättre tillsammans.

Matchbilden var dock densamma efter paus. Örebro, med en vinst på de senaste fem matcherna, hade svårt att komma till farliga avslut. Bästa målskytten, Maic Sema (åtta mål) var osynlig och byttes också ut mot förre Östersundsprofilen Michael Omoh.

Östersunds två poängspelande anfallare, Alex Dyer (8+7) och Saman Ghoddos (9+4), var desto piggare. De de drog med sig hela laget till ännu en härlig insats och seger.

Innan matchen var slut hann den dödliga duon även samspela sig fram till 4–1. Dyer till Ghoddos, som satte sitt nionde mål för i år.

Ken Sema, minst lika bra, fick äran att avsluta målfyrverkeriet till 5–1 och det var en passande slutkläm på en match som gick i anfallsfotbollens tecken.

Det var väggpass, instick, skott på mål och ett spel som var hotande på alla sätt. En fröjd för fotbollsögat, helt klart.

Segern var ÖFK:s fjärde triumf på de sex senaste matcherna och Potters lag har verkligen hittat formen så här i säsongens elfte timme.

Plötsligt finns det en bra balans mellan försvar och anfall. Presspelet fungerar, lagdelarna håller ihop och man spelar med ett stort självförtroende.

Kanske är det så enkelt som att 3–0-segern mot Malmö blev den katalysator som behövdes för att alla ska tro på sig själva och sitt spel.

Mer läsning

Annons