Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ope drar sig ur division 1: "Vi har för få spelare"

Ope IF drar sig ur damernas division 1 Norrland. Det meddelade klubben på sin hemsida under torsdagskvällen.

Annons

När föreningen i fjol avancerade till division 1 fanns en bred trupp med hård konkurrens om platserna men inför årets säsong har klubben nu tvingats konstatera att lagbygget inte gått enligt plan.

"När vi nu kommit in i en period där planerade träningsmatcher ska spelas och spelsystem ska tränas in inför säsongen så tvingas vi konstatera att vi har för få spelare i division 1-truppen för att kunna genomföra detta" skriver klubben på sin hemsida.

Läs också: Opetränaren efter spelartappet: "Tidpunkten är väldigt olycklig"

För två veckor sedan blev det klart att Ope tappade sex spelare till ÖDFF. Opetränaren Jimmy Anjevall menade då att ambitionen fortsatt var att spela i både division 1 och division 2, men att det skulle kräva fler spelare.

– Ska vi spela division 1 och division 2 kan vi inte spela med samma spelare i båda serier, då spelar vi ihjäl dem, sade Anjevall då.

I meddelandet på föreningens hemsida står nu att damsektionen tagit beslutet i samråd med berörda ledare och att föreningen känner att de fattat rätt beslut.

"Med fokus på hållbar kvalitet och utifrån en väl genomarbetad strategi och tydliga mål känner vi oss trygga med att vi fattat rätt beslut och känner tillförsikt inför framtiden."

Läs också: ÖDFF värvar amerikansk mittback och sex spelare från Ope IF

Mer läsning

Annons