Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en meriterad spelare till hårdsatsande ÖDFF – har rutin från allsvenskan och U23-landslaget

/
  • Malin Winberg, här med Hammarby i Stockholmsderbyt mot AIK i allsvenskan i fjol, är klar för spel med Östersunds DFF i elitettan kommande säsong.
  • Malin Winberg, här med Hammarby i Stockholmsderbyt mot AIK i allsvenskan i fjol, är klar för spel med Östersunds DFF i elitettan kommande säsong.

Malin Winberg var tidigt en önskespelare för Östersunds DFF. Nu är mittbacken, som i fjol spelade med Hammarby i allsvenskan samt U23-landslaget, klar för elitettanlaget.

Annons

– Det stämmer. Jag kommer resa upp i helgen och skriva på, säger Malin Winberg, som fyllde 25 år på måndagen.

För ÖDFF, som satsar hårt på att bli ett topplag i elitettan kommande säsong, var det en viktig pusselbit när Malin Winberg nu blev klar.

– Vi har jagat den här spelaren länge, hon stod tidigt på vår lista i höstas, så vi jätteglada att hon skriver på för oss, säger ÖDFF-ordföranden Hans-Olof "Sola" Johansson om Malin Winberg, och konstaterar att hon passar bra in i klubbens lagbygge:

– Vi har även några andra på gång, så det ser lovande ut tillsammans med våra egna spelare sedan förut. Om en månad ska det vara klart, säger "Sola".

Läs mer om ÖDFF:

Supervärvningarna på plats – här är trion som ska spela upp ÖDFF i allsvenskan

Så spelar ÖDFF 2016 – här är spelschemat

Klart: Direktsändning av ÖDFF-premiär

Malin Winberg siktar på att flytta upp så fort hon kan från Uppsala, där hon har lägenhet kvar. Efter ett antal säsonger hemma i Sirius tog hon tog steget upp till Hammarby och allsvenskan förra säsongen. Där blev det tio matcher, varav fem från start, och dessutom fick Malin Winberg göra fem U23-landskamper.

När sedan Hammarby snöpligt åkte ur allsvenskan på grund av ett måls sämre målskillnad än Mallbacken, började Malin Winberg fundera på nya äventyr, i allsvenskan eller elitettan, med främsta mål att få speltid och en stor roll i det nya laget.

Nu står det klart att det blir Östersunds DFF och elitettan där Malin Winberg blir en i raden av många starka nyförvärv. Sedan tidigare har klubben värvat ytterligare tre spelare med allsvenska meriter – målvakten Emelie Almesjö, 25 år, och mittfältaren Rebecca Rulander, 17 år, båda från Eskilstuna, samt forwarden Sarah Storck, 25 år, från AIK.

Vad vet du om Östersund och ÖDFF?

– Jag vet att det är ett lag som har en spännande satsning mot allsvenskan. Det verkar vara ett lag med bra sammanhållning och positiv känsla. Sedan tror jag att luften där upp ska göra mig gott också, säger Malin Winberg.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Som en orädd, envis och snabb back som gillar huvudspelet. Min tanke är att hålla tätt bakåt och göra några framåt, säger Malin Winberg.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK, ÖDFF eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android

Mer läsning

Annons