Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie Almesjö summerar säsongen: "Jag är inte helt nöjd, jag hade högre förhoppningar innan säsongen"

På lördag är det sista matchen i Elitettan för ÖDFF som tar emot Sundsvall på Jämtkraft Arena.
– Det är lite derbykänsla att möta Sundsvall, säger Almesjö.

Annons

ÖDFF har mött Sundsvall två gånger i år. En träningsmatch och en seriematch, ÖDFF förlorade båda. Nu är läget ett annat. ÖDFF har redan spelat hem nytt kontrakt medan Sundsvall ligger precis ovanför strecket med hot nerifrån. Det skiljer precis tre poäng mellan dem och QBIK.

– Det blir riktigt tufft på lördag, de spelar ju för att hänga kvar, säger Almesjö.

Både ÖFK och ÖDFF har knepiga matcher till helgen, ÖFK möter Norrlandskollegan Gefle IF och ÖDFF har Sundsvall. Självklart spelar båda lagen för vinst men å andra sidan så är det "Norrlandsgrannar" och närmaste resan för ÖDFF är just Sundsvall.

– Det är otroligt tufft med alla långresor. Det är inte optimalt att resa ibland två flyg samma dag som matchen är. Just därför vore det väl extra roligt om Sundsvall blev kvar, de är vår kortaste resa, säger Almesjö.

Arkivbild: Emelie Almesjö boxar ut bollen från målområdet för ÖDFF i mötet mot AIK

ÖDFF har spelat helt otroligt starkt hemma med sex vinster hemma men bara två vinster borta.

– Jag tror det beror på de långa resorna. Det är inget jag vill skylla på egentligen, det är ju lika för alla men det tar otroligt på krafterna. Men det är ingen optimal uppladdning och det påverkar en som spelare.

– Allt handlar om pengar.

Det är stor skillnad mellan ÖFK och ÖDFF, ingen damspelare är professionell spelare på den nivån att de skulle få betalt och Emelie Almsjö menar att allt hamnar om pengar och att damidrotten dragit nitlotten.

– Det kommer alltid att vara så. Visst blir det bättre och bättre med tiden men det kommer alltid att vara en skillnad. Jag tror inte att det kan bli jämställt faktiskt.

– Det är tråkigt men vi får bara försöka visa vad vi kan och spela vår fotboll och kan bara hoppas att publik och sponsorer ska gilla det, säger Almesjö.

Publiksiffrorna har inte varit höga för ÖDFF. I snitt har det varit 222 åskådare som tagit sig till arenan för att stötta damerna i näst högsta ligan.

– Det är tråkigt, vi vill ju såklart spela inför mer publik, säger hon.

Säsongen har varit lite av en besvikelse för hennes egen del.

– Jag önskar att jag hade fått ut mer av den, jag tycker att jag har varit lite ojämn och borde ha kunnat prestera lite högre genom hela säsongen.

Även lagmässigt hade hon högre förhoppningar, hon drömde om en placering i toppstriden. Kanske till och med avancemang till allsvenskan.

– Jag trodde väl på mer. Men jag tycker ändå att vi gjort det bästa utifrån våra förutsättningar. Vi har haft en tunn trupp där folk har kommit och gått, vi har inte fått någon kontinuitet i träningarna. Hela vårsäsongen var som vår försäsong kan man väl säga, det tog lång tid för oss att spela ihop oss.

Tycker du att ni har gjort det nu?

– Ja det tycker jag, vi spelar riktigt bra fotboll när vi spelar vår fotboll. Men bortamatcherna har varit tuffa, som senast mot Älta, det är ju en match vi bara ska vinna men där tappar vi till 3–3. Återigen får vi problem borta och det beror nog på resorna, säger hon och fortsätter:

– Hade vi spelat alla matcher som vi spelar hemma så hade vi kunnat vara ett topplag.

I veckan kom det uppgifter på att tränare Leif Widegren inte tänker fortsätta som tränare för ÖDFF utan gå till Opes herrar istället.

Visste du om det och hur känns det?

– Vi fick veta det på ett styrelsemöte i veckan men det är inget jag vill kommentera.

För egen del då, blir du kvar i ÖDFF nästa säsong?

– Nej, jag kommer inte att spela här nästa säsong. Det är inte klart vart jag kommer att ta vägen men det tag jag när säsongen är slut. jag har fortfarande en match kvar här att fokusera på.

Mer läsning

Annons