Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjen: ÖDFF har säkrat kontraktet till nästa säsong – utan att spela

ÖDFF fick en riktigt fin present på lördagskvällen när det stod klart att de säkrat kontraktet i elitettan nästa år. Utan att själv ha spelat den här omgången ännu.

Annons

ÖDFF

På lördagen spelade både Sundsvall och QBIK mot topplagen Hammarby respektive Limhamn/Bunkeflo och förlorade, inte oväntat. Därmed är ÖDFF:s kontrakt säkrat inför nästa säsong.

– Jag följde Hammarby-Sundsvall och såg att både de och QBIK tappade poäng idag så det var lätträknat att det var klart. Det var skönt. Vi har haft en buffert i och med att vi har Sundsvall kvar, att vi skulle haft det i egna händer, men det är skönt att gå in i de sista matcherna och känna att det är klart, säger backen Caroline Röstlund.

– Men självklart vill vi ta sex poäng och avsluta säsongen på ett bra sätt, fortsätter hon.

Det var några tunga resultat som satte ÖDFF i en position där kontraktet inte var helt självklart och hade det velat sig riktigt illa hade allt kunnat handla om sista matchen mot Sundsvall. Nu kan laget slippa pressen av att vara tvunget att ta en vinst.

– Vi har ju satt oss i den här sitsen själva. Men jag tycker vårt spel håller elitettanklass och därför är det skönt att veta, säger Röstlund.

På ÖDFF:s hemsida gick det inte att missta sig på glädjen - den täcktes av en stor glad gubbe.

"Glädjeskutt nr 1 gör vi idag för ÖDFF - klara för ett år till i Elitettan!", skriver klubben på sin hemsida.

Och glädjeskutt nummer två tar klubben för tidigare ÖDFF-spelaren Frida Sjöberg, som numera spelar i Hammarby. Hammarby blev nämligen, i och med segern mot Sundsvall, klara för allsvenskan nästa år.

I andra änden av tabellen kommer forna storlaget Sunnanå att tappa sin plats i elitettan med bara 11 inskrapade poäng den här säsongen. Med en match kvar att spela den här säsongen ligger de överlägset sist i tabellen. Strax ovanför sig har de ÖDFF:s nästa motståndare Älta.

– Vi har haft lite sjukdomar under de senaste veckorna men alla var friska i fredags så den enda vi saknar är Portia (Boakye) som är avstängd men jag tycker att spelar vi vårt spel är Älta ett lag som vi ska slå, säger Röstlund och fortsätter:

- Vi behöver jobba och komma ut och känna att vi spelar för att det är kul utan att ha pressen från att säkra platsen. Så att vi kan ta de poängen för vår egen skull.

Nu har ÖDFF chansen att avsluta säsongen på topp, och, om allt går deras väg, kanske gå upp jämte Holmalunds Alingsås som har sex poäng mer men sämre målskillnad än ÖDFF.

– Att sluta säsongen på ett bra sätt de sista matcherna är bra för nästa säsong, säger Röstlund och fortsätter:

– Det är en av våra kortare bortamatcher under hösten, det är ju bara ett flyg.

Söndag 30 oktober spelar ÖDFF alltså borta mot Älta, matchstart klockan 15.00 och sista omgången i årets elitettan spelas 5 november med full omgång från 14.00.

Resultat, elitettan 29 oktober:

Hovås Billdal IF - AIK: 0-2

Sundsvalls DFF-Hammarby IF DFF: 1-2

Limhamn Bunkeflo-QBIK: 2-1

IK Sirius - Holmalunds IF Alingsås: 4-0

Kungsbacka DFF - Växjö DFF: 1-1

IFK Kalmar - Sunnanå SK: 4-1

Tabellen elitettan:

Limhamn Bunkeflo.....63

Hammarby IF.....57

Växjö DFF.....52

IK Sirius.....44

Kungsbacka DFF.....38

Hovås Billdal IF.....37

AIK.....35

IFK Kalmar.....35

Holmalunds IF Alingsås.....34

Östersunds DFF.....28

Sundsvalls DFF.....25

QBIK.....22

Älta IF.....16

Sunnanå SK.....11

LÄS OCKSÅ:

Boakye saknas i näst sista seriematchen för Östersunds DFF

Röstlund matchvinnare när Östersunds DFF gick vidare i cupen

ÖDFF fick böja sig för Hammarby – efter hård kamp på Jämtkraft arena

Mer läsning

Annons