Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klubben verkar proffsig"

/
  • Rebecca Rulander, 17, är en av Sveriges mest lovande fotbollsjuniorer. Nu flyttar hon från allsvenska Eskilstuna till Östersund och ÖDFF. Ett riktigt kap för jämtlandslaget att få hit en sådan spelare.

En av Sveriges mest lovande 17-åringar förstärker ÖDFF 2016. Rebecca Rulander flyttar från Eskilstuna till Östersund för att bli stöttepelare på mittfältet. Rulander är landslagsspelare i sin ålderskull.

Annons

Trots att Rebecca Rulander har ingått i Eskilstunas allsvenska damtrupp både 2014 och 2015, lämnar hon Sveriges näst bästa fotbollslag och flyttar till Jämtland.

– Jag måste få börja spela på allvar, inte sitta på bänken. Min tränare i Eskilstuna har inte gett mig något vidare förtroende. Därför flyttar jag, säger hon på telefon från Sörmland.

Varför blev det just Östersund?

– Därför att klubben verkar proffsig och har målsättning att både vinna Elitettan och gå upp i Allsvenskan. Östersund känns rätt, förklarar den ytterst lovande mittfältaren.

Rebecca Rulander har tre terminer kvar av sin gymnasietid. Det hindrar henne alltså inte från att bege sig norrut. Hon ska gå i skola i Östersund och anländer sannolikt i slutet av januari.

Vad är Dina styrkor på fotbollsplan?

– Att jag jobbar hårt och har bra driv i mitt spel. Jag upplever mig själv som en offensiv central mittfältare med spetskompetens och att jag även spelar för laget, säger Rebecca.

Hon spelade sju landskamper med Sverige som 16-17–åring. Nu hoppas hon att landslagsledningen för U19 hör av sig, även fast Rulander egentligen är ett år för ung jämfört med de flesta andra spelare i detta landslag.

Många spår att Rebecca Rulander kan bli en ny Caroline Seger, Sveriges i dag klart bästa mittfältsspelare.

– Mitt mål är helt klart att så småningom få spela med landslaget på seniornivå. Jag tror också att min utveckling tar fart nu när jag flyttar till Östersund och tillåts spela matcher på allvar. Att sitta på bänken i Eskilstuna duger inte längre, säger hon.

För ÖDFF är Rebecca Rulander rena kapet. I stället för att som tidigare koncentrera blickarna utomlands, gör lagledningen i ÖDFF helt om. Nu byggs laget i stället kring unga, utvecklingsbara svenska spelare.

– Vi känner att det här är en bättre väg på lång sikt, menar ordföranden Hans-Olof "Sola" Johansson.

ÖDFF har nu på kort tid fått klart med tre nya svenska spelare. Målvakten Emelie Almesjö, Eskilstuna och Sarah Stork från AIK, var snabbast att skriva på för Östersundslaget. Nu ansluter alltså även starkt juniormeriterade Rebecca Rulander.

Mer läsning

Annons