Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krasch i andra halvlek för ÖDFF – tappade tremålsledning mot Älta

ÖDFF hade hela första halvlek och skaffade sig vad som verkade som en betryggande ledning. Men 3-0 blev 3-3 när ÖDFF gick ut i näst sista matchen för säsongen mot bottenlaget Älta.

Annons

Emma Danielsson öppnade målskyttet i en målrik match mellan ÖDFF och Älta.

Kontraktet till nästa säsong var säkrat redan på lördagen. Men ÖDFF var fast beslutet om att spela fotboll hela vägen in i kaklet, och redan 11 minuter in i matchen ledde Östersundslaget med 2-0 efter mål av Emma Danielsson och Erin Eynney.

I första halvlek var det hatten av för gästerna som hade 1-0 i 10:e, 2-0 en minut senare och med 30 minuter spelade kunde Sarah Storck klämma in en betryggande ledning med 3-0. Bara minuter senare hade hon ett farligt läge igen men den gången gick skottet utanför.

Det hade dessutom kunnat vara en fyramålsledning. Rebecca Rulander skruvade in en fin hörna men Ältas målvakt Petra Kümin for i marken och byttes senare ut med vad som verkade vara en överkroppsskada. Domaren dömde bort det målet.

– Hon spelade en stund efter att hon lagt sig ner under en hörna som Becca egentligen skruvar direkt in i mål. Men det var något gruff framför mål, jag vet inte om hon landade illa, säger Caroline Röstlund, back i ÖDFF.

Älta, som kämpar i botten av tabellen med 16 inskrapade poäng, skulle inte kliva ut i halvtidsvila med två mål i baken. I 47:e minuten reducerade Ältas Emma Olofsson, strax innan domaren blåste av halvleken. I andra halvlek var det ett hungrigt Älta som klev ut på planen. Det resulterade i 2-3 genom Lina Malmborg och i 80:e minuten skottade Emma Olofsson in kvitteringen.

– I början av andra halvlek tycker jag vi fortsätter med vårt spel. Sen får de en frispark som hon lägger väldigt fint som tar i ribban och vi kan helt enkelt inte rensa bort den. Efter det känns det som att de får en boost, säger Caroline Röstlund och fortsätter:

– De är först in i närkamper och vinner mycket andraboll, precis det som vi lyckades med i första halvlek. De får ställa om mycket på våra misstag, vi håller fortfarande mycket boll men det kommer många kontringar från dem.

Båda lagen hade en hel del chanser i andra halvlek. Erin Eynney och Sarah Storck var målsugna men fick inte in bollen i nät. Lina Malmborg och Ellinor Lindblom gjorde detsamma i Älta.

– Vi lyckades inte stänga matchen i andra, det var nån handssituation i målområdet men det blev inget av det. De blir väldigt taggade efter sitt 3-2-mål och vi får inte riktigt i gång vårt spel, säger Röstlund.

– Vi är kanske nöjda på ett annat sätt än dem, de kan ju gå ut och hoppas, de vill avsluta så bra som möjligt, det kan ju vara deras motivation.

ÖDFF lyckades inte ta tillbaka initiativet fullt ut och fick nöja sig med ett oavgjort resultat i näst sista matchen för säsongen, trots ett sista skott på mål av Erin Eynney i 90:e minuten.

– Det är ju inte en förlust men vi får satsa på att ta full poäng mot Sundsvall, säger Röstlund.

Nästa match spelas hemma på Jämtkraft arena mot derbyrivalerna Sundsvall, lördag 5 november, 14.00.

Matchfakta:

Mål: 0-1 Emma Danielsson (10), 0-2 Erin Eynney (11), 0-3 Sarah Storck (30), 1-3 Emma Olofsson (47), 2-3 Lina Malmborg (66), 3-3 Emma Olofsson (80)

Domare: Cecilia Ekwall

LÄS OCKSÅ:

Glädjen: ÖDFF har säkrat kontraktet till nästa säsong – utan att spela

Näst sista mötet för ÖDFF – Så startar de mot Älta

Mer läsning

Annons